Svečano puštena u rad renovirana zdravstvena ambulanta u Gajdobri

Pravi primer društveno odgovornog ponašanja

2545

Na svečan način presecanjem vrpce, koju je obavila doktorka Dragana Dragomirović, u Gajdobri je puštena u rad renovirana zdravstvena ambulanta.


Ovim činom je započela nova era u pružanju zdravstvenih usluga građanima ovog mesta. Na skromnoj svečanosti upriličenoj povodom završetka radova na renoviranju ambulante, osim domaćina, bili su prisutni gosti iz Bačke Palanke i Gajdobre. Skupu se prvi obratio Milovan Savić, sekretar Mesne zajednice Gajdobra:

– Želeo bih, pre svega, da se zahvalim svima onima koji su donirali sredstva za renoviranje  i opremanje ambulante. Zahvaljujući upravo tome zaposleni u našoj lokalnoj ambulanti imaće veoma dobre uslove za rad i veće mogućnosti za pružanje kvalitetnije usluge pacijentima. Istakao bih da ovo nije prva akcija ove vrste na koju ste se vi ovde prisutni odazvali.

[rev_slider alias=“slider-3″][/rev_slider]

 

– U više navrata u proteklih nekoliko godina bili smo svedoci da su naši sugrađani pokazali razumevanje, dobru volju i društvenu odgovornost kako bi pružili pomoć ugroženim građanima u našem mestu. Tu bih pre svega istakao prikupljene donacije zahvaljujući kojima smo uspeli da izgradimo jednu porodičnu stambenu zgradu u Gajdobri. Na kraju, u obavezi sam da vam prenesem pozdrave Branislava Šušnice, predsednika Opštine koji je bio sprečen da danas bude ovde sa nama.

Posle Savićevog obraćanja doktorka Dragana Dragomirović, koja je zaposlena u gajdobranskoj ambulanti, presekla je makazama vrpcu. Na taj način ona je označila početak rada u pružanju zdravstvenih usluga građanima Gajdobre u gotovo sasvim novim uslovima. Nakon toga, svi prisutni su se uputili u obilazak ambulante. Vredi istaći da su posle obilaska gosti i zvanice bili puni utisaka.

Naime, sve prisutne impresionirao je nivo i kvalitet izvedenih radova, kao i opremljenost renovirane ambulante. U renoviranje i opremanje zdravstvene ambulante uloženo je 2,5 miliona dinara. Sredstva je delom obezbedila lokalna samouprava, a delom predstavnici privrednih subjekata koji posluju na području gajdobranske mesne zajednice.

– Akciju renoviranje ambulante u Gajdobri inicirala sam ja, rekla je dr Dragana Dragomirović.

– Ideja je nastala u martu – aprilu u vreme korone. Moju inicijativu zdušno je podržala pre svih Kompanija „Aling conel“, zatim „GRAV“, „EXAL Plast, „ECO pro“, „Micron“, „Vojvođanski vet“, „Mihić INŽENjERING“, PG „Vasilije Ivković“, „LIVAL“, „AGRORAJ“, kao i lokalna samouprava. Prvi radovi otpočeli su krajem jula i trajali su oko dva meseca. Sve vreme radilo se vrlo intenzivno. Želim da istaknem da su pre renoviranja, uslovi za rad bili veoma teški s obzirom da ambulanta nije renovirana, koliko mi je poznato, trideset godina.


Pogledaj: U DZ „Dr Mladen Stojanović“ stiglo 3700 doza vakcina protiv gripa


– Pored toga, pre renoviranja nismo imali osnovna sredstva za rad, a uslovi za održavanje higijene bili su na niskom nivou. Sada je to neuporedivo bolje. Renoviranjem su poboljšani uslovi rada za zaposlene i zdravstvena zaštita građana Gajdobre. Mislim da Gajdobra kao mesto zaslužuje jedan ovakav objekat.

Na kraju svečanosti doktorka Dragomirović uručila je zahvalnice i priznanja onima koji su pomogli i podržali akciju renoviranja ambulante.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here