Panel-diskusija o podršci poljoprivrednicima kroz program IPARD 3 u Baču

Foto: Opština Bač

BAČ: Podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Darko Milanković prisustvovao je u Baču panel-diskusiji na temu „IPARD 3 – podrška poljoprivrednicima – kako do sredstava”.


Skup je deo projekta „Kult(R)ural – razvoj, zaštita i promocija opštine Bač”, koji podržava proces informisanja i pristupanja sredstvima koja su na raspolaganju u oblasti ruralnog razvoja, a učešće na panelu uzeli su i predstavnici republičkih i regionalnih nivoa vlasti.

Podsekretar Milanković je istakao informisanje privrednih subjekata o mogućnostima potraživanja sredstava iz pristupnih fondova Evropske unije treba da bude visoko na listi prioriteta.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

– IPARD predstavlja jednu od mera koja je uspešno implementirana i poseduje sve potrebne instrumente za nesmetano sprovođenje, a mi smo u obavezi da kontinuirano podržavamo sve programe koji imaju cilj da afirmišu stručnu edukaciju ljudi koji se bave pitanjima regionalnog razvoja kroz mehanizme evropskog finansiranja – kazao je Milanković i podsetio da su ovakve mere podrške od izuzetnog značaja jer predstavljaju pripremni korak ka pristupanju fondovima Evropske unije koji nude daleko veća sredstva.

IPARD 3 usmeren je na investicije u fizičku imovinu koje se tiču prerade i marketinga poljoprivrednih proizvoda, a mogućnost za konkurisanje imaju preduzetnici, privredna društva i zemljoradničke zadruge upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava.


Pogledaj: Opštinsko takmičenje recitatora „Pesniče naroda mog“

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here