Nije čekala bolja vremena, već je sama napravila svoj posao

Priča o ženi koja nije čekala da joj neko drugi nađe posao ili "visila" pred vratima biroa za zapošljavanje, nego se sama osmelila da pokrene svoj posao.

6319

Život je pun uspona i padova. Pravi je izazov upustiti se u borbu i prevazići sve nedaće koje nam se nađu na putu. Često se nađemo u surovim okolnostima, nepripremljeni, gde je potrebno brzo da reagujemo, inače budemo izbačeni iz sistema. Mirjana je na pravi način odreagovala na izazove koji su se našli pred njom i izašla kao pobednik.

Posao je propao i firma se ugasila, ostala sam bez prihoda.

– Odrasla sam u skladnoj porodici koja je bila dobro organizovana i imala dobar izvor prihoda. Moja porodica je imala privatnu firmu i bavili smo se informisanjem. Izgledalo je kao da će sve biti u redu i u narednom periodu i da će firma nastaviti sa prirodnim tokom razvoja i rasta koji smo planirali, ali stvari nisu uvek takve kakve mi očekujemo da će biti.

Rešila sam da razvijem svoju umetničku crtu i upustim se u nešto novo.

Bilo je potrebno brzo reagovati i smisliti šta je to potrebno tržištu i koja to znanja mogu upotrebiti da bi nastavila da zarađujem i nastavim život istim tokom. Završila sam srednju umetničku školu i višu tekstilnu, pa sam zaista htela da ostvarim svoj san i na neki način unovčim svoje veštine.

Mirjana za razbojem

Nedeljama sam istraživala i tražila šta je to što je popularno i što se traži, a da tržište nije prezasićeno sa tim proizvodom. Otkrila sam informaciju da su se stari zanati vratili u modu i da su ručno pravljeni proizvodi veoma traženi. 

– Nekako sam došla do starog razboja koji je samovao na jednom tavanu, platila sam ga čitavih 5000 dinara. Tu počinje moja avantura. Učila sam i pokušavala dugo da shvatim kako pokrenuti razboj i napraviti osnovu za rad. Veliku zahvalnost dugujem ženama iz Udruženja „Zlatne ruke“ i gospođi Boji koja mi je nesebično pomogla.

Mirjanina krpare na nameštaju mušterije

Uspeh je u vašim rukama. Vredno radite i verujte u sebe.

Prodaja je počela i tržište je odlično prihvatilo moj proizvod, pa sam došla na ideju da proširim broj svojih proizvoda. S obzirom da mi je majka krojačica, rešila sam da se i ja oprobam u tom zanatu koji je veoma blizak ovom sa kojim sam počela. Uz pomoć majke i komšinice Ane nastali su prvi jastučići, haljinice, gnezda i šatori.

MiMa_babycouture proizvod

Mirjana danas šije i masovno prodaje baby posteljine, ogradice, gnezda, valjke, pletenice, šatore i sve što vam treba za ugodan i lep san vaše bebe. Takođe šije i zavese, posteljine i jastučnice za odrasle.

Ona danas svoje proizvode prodaje preko instagrama i facebooka, a takođe je veliki broj kupaca koji dolaze direktno u prodavnicu, mali lokalčić od dvadesetak kvadrata, mesto gde magijom, sa puno ljubavi, nastaju svi njeni proizvodi. Ako želite da je posetite i pogledate šta ona radi i kako, lokal se nalazi u Jugoslovenske armije 15 u Bačkoj Palanci i radno vreme lokala je od 09 do 17 časova.

https://www.instagram.com/p/B4XyWSwpu0g/?fbclid=IwAR3urSMAF-uR8Lzmwi5cCufrFhP7Z6i__2fTb4DsunLgiqQTEu7Nh0BfTxM

Najjači vetar u leđa daju joj zadovoljne mušterije

-Kako Mirjana kaže, danas najviše šije posteljine za bebe i bračne i singl krevete i maksimalno se trudi da bira materijale koji su prirodni, a posebnu pažnju posvećuje dezenima i kombinaciji boja i tkanina. Kaže da svakodnevno dobija na desetine divnih poruka pohvala i podrške.

„To je ono što me pokreće i što mi govori da nastavim dalje i onda kada je to zaista teško. Ulaganja i troškovi su veliki, jer radimo samo sa materijalima visokog kvaliteta“.

Svaka posteljina urađena je od više dezena koje Mirjana kombinuje i duplog sloja punjenja. Punjenje je pričvršćeno sa svih strana i štepano tako da se ne gužva ni tokom stalnog pranja u veš mašini. Prioritet joj je da posteljina zaštiti bebu, da joj ulepša krevetić i omogući raj za mirne snove.

Komlet pamučnu posteljinu sa ogradicom, navlakom za jorgan, jastučnicom i čaršafom možete kupiti za 5000 dinara, a dezen vi birate, kao i izgled posteljine.

https://www.instagram.com/p/B4aBIxfJD8X/?igshid=qlxxgn42e7l9&fbclid=IwAR2NoLwTxMXbuNteCg5zYfmxer24GYbH1TbQQ5andGrGWmeBKSK1MrJvCoc

Ulažite u sebe, jer ako radite na sebi – uvek se isplati.

Morate sami učiti na svojim greškama, to je najbolji način učenja zanata. Morate savladati strah od neuspeha i iseći materijal hrabro. Morate pogrešiti, ali svaka stvar se može prepraviti i od toga napraviti nešto drugo. Nemate šta da izgubite, možete samo da dobijete, jer rizik je put uspeha. Kupila sam rolnu materijala koju sam sekla i pravila svašta. Na taj način sam vežbala i napravljene komade sam poklanjala prijateljima.
– Nikada ne odustajte kod prve prepreke, put do uspeha je trnovit, ali je zadovoljstvo kada se do uspeha stigne vredno truda.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here