Obavljeni preventivni lekarski pregledi u bačkopalanačkoj opštini

Pregledano 178 osoba

971

U nedelju, 22. septembra, održani su preventivni lekarski pregledi za sve građane bačkopalanačke opštine. Pregledi su obavljeni u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“, kao i svim seoskim zdravstvenim ambulantama u opštini Bačka Palanka.


Lekari opštemedicine izvršili su preglede, koje su mogli da obave sva lica, čak i ona koja nemaju zdravstveno osiguranje.

[wonderplugin_slider id=10]

 

– Na predlog Ministarstva zdravlja Srbije, protekle nedelje u periodu od 8 do 16 sati, održani su preventivni lekarski pregledi u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka. Osim u Domu zdravlja, pregledi su obavljeni i u svih trinaest zdravstvenih ambulanti po selima. Odziv je bio dobar. Na nivou cele naše opštine, zdravstveno stanje kontrolisalo je 178 osoba. Vredi napomenuti, da su isti ovakav pregled u maju obavila 53 lica, odnosno znatno manje nego ovaj put.

– Protekle nedelje, baš kao i u maju na pregled su se mogla javiti lica bez zdravstvene knjižice. Dakle, i ovaj put bez zakazavanja pregleda, bez zdravstvene knjižice. Kontrolisan je EKG, vrednost šećera u krvi, provera krvnog pritiska, pregled uva, grla i nosa. Akcija je protekla, bez bilo kakvih problema. Sva lica koja su od 8 do 16 sati došla na pregled, pregledana su. Broj od 178 osoba na pregledu, pokazuje da se svest o prevenciji zdravlja u našoj sredini, podiže na jedan zavidan nivo.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Sama činjenica, da je broj pregledanih osoba u odnosu na maj znatno veći, pokazuje da su pregledi obavljeni svrsishodno, i da je svest građana sve veća. S obzirom da je ova akcija bila je uspešna, za očekivati je da će ona trajati i tokom narednih godina – kaže dr Goran Stupar direktor bačkopalanačke ZU „Dr Mladen Stojanović“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here