Pedeset godina kasnije

U Bačkoj Palanci održan skup maturanata bačkopalanačke mašinsko – tehničke škole

4905

U subotu 14. septembra u Bačkoj Palanci su se okupili nekadašnji učenici bačkopalanačke mašinsko – tehničke škole, koji su maturirali 1969. godine.


U školske klupe još jednom su seli su kao nekad i njihovi nekadašnji profesori Kosta Lažetić i Desimir Ćorović.

Nakon što su minutom ćutanja, odali poštu preminulim kolegama i koleginicama, usledio je školski čas, tokom kojeg je svako od prisutnih rekao nešto o sebi. Potom je druženje nastavljeno u jednom bačkopalanačkom restoranu. Zanimljivo je da je više od sedamdeset odsto učenika ove generacije, završilo fakultete. Na skup u gradu, u kome su svojevremeno sakupljali znanja iz mašinskih elemenata, termodinamike, matematike…, stigli su iz Banjaluke, Beograda, Doboja, Bjeljine, Novog Sada, Erdevika, Gajdobre…

[wonderplugin_slider id=136]

 

Skup je protekao u veoma dobrom raspoloženju, a na njemu su bili prisutni, Milorad Žarković Ćato, Drago Zorić, Marko Bosnić, Miloš Rodić, Marinko Erceg, Dragan Jović, Čedo Petrić, Mile Pudar, Stevo Kovačević, Slobodan Vukovljak, Todor Rosić, Dušan Popadić, Stanko Manojlović, Borka Damjanac Jeftić, Dušan Serdar, Sreto Unković, Aca Dugalić, Milan Đurić, Milan Lukić, Milorad Dević, Milorad Stojnić, Borko Karanović, Mirko Tica, Branko Babić, Žarko Matković, Mirko Srdić, Stoja Krstanović Novak, Nada Radun Dobrić, Stana Marić Novak i njihovi profesori Kosta Lažetić i Desimir Ćorović.

Uz zvuke harmonike koju je svirao Borko Karanović, druženje je u dobrom raspoloženju, potrajalo do iza ponoći. Naredni skup, zakazan je za pet godina.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here