Počinje sezona u kajaku i kanuu – najtrofejnijem sportu u Bačkoj Palanci

952

Takmičarska sezona za srpske mirnovodaše počinje za vikend. Na Adi Ciganliji se u petak i subotu održava Kup Srbije za kadete, juniore i seniore u obe konkurencije. Na programu su samo discipline jednoseda na 200, 500 i 1.000 metara. Kup Srbije je ujedno i prva izborna kontrola za mesto u reprezentaciji Srbije.

Backoplalanački KKK Tarket će na Kupu Srbije predstavljati 22 takmičara. Za kadete nastupaju Nikola Karanović, Anja Damjanov, Nikolina Margić i Marko Radusin. Za juniore će veslati Jelena Bodor, Ivona Hornjaček, Katarina Janić, kanuistkinja Bojana Mihajlović, Nikola Perak, Srđan Aćić, Nikola Krnač, kanuista Ognjen Tomić, Vuk Sauer, Zarija Zorić, Strahinja Božin i Marko Balaš. U seniorskoj konkurenciji će nastupiti Marko Dragosavljević, Simo Boltić, Stefan Vekić, Strahinja Stefanović, kanuista Nemanja Stefanović i Saša Rodić.

Satnicu takmičenja Kupa Srbije možete pogledati OVDE.


Miroslav Rodić – predsednik KKK „Tarkett“

Upravo je početak sezone u najtrofejnijem sportu za Bačku Palanku bio povod da razgovaramo sa Miroslavom Rodićem, predsednikom KKK „Tarkett“ i saznamo koja su očekivanja kluba u ovoj sezoni.

„Sutra počinje KUP Srbije, takmičenje u jednosedima, gde se svaki pojedinac bori za nacionalni dres u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Nasa četiri seniora Vekić, Dragosavljević, Boltić i Stefanović imaju sve šanse da ostanu u A selekciji. Videćemo sutra i u subotu, da li će taj cilj i ostvariti. Od juniora se najviše očekuje od Nikole Peraka koji ima velike šanse da se nametne selektoru nacionalnog tima. Ista očekivanja su i od devojaka juniorki Bodor Jelene i Damjanov Anje. Ima još dosta mladih takmičara od kojih očekujemo dobar rezultat. Dvojica kanuista Stefanović Nemanja (senior) i Tomić Ognjen (junior) takođe imaju velike šanse“.

Kao i svake godine, tako i ove sezone, najznačajnija međunarodna takmičenja u kajaku i kanuu su juniorsko i seniorsko prvenstvo Evrope i sveta. Kada govori o šansama sportista KKK „Tarkett“ na ovim takmičenjima Miroslav Rodić je oprezan.

„Dragosavljević Marko je takmičar od koga svi strepe. On može sve, nikad se ne zna. Vekić, Boltić i Stefanović su odlični takmicari, ali ovog trenutka ne znamo discipline u kojima će nastupati u nacionalnom dresu, naravno ako opravdaju moja očekivanja i plasiraju se u najuži krug. Ovo važi i za mlađe takmičare za koje još ne znamo da li će uspeti da uđu u najuži krug“ – izjavio je Miroslav Rodić za BAP VESTI.


Upis novih članova u KKK „Tarkett“ je praktično počeo. Stručni štab se već organizovao za rad u pravcu prijema što većeg broja novih kajakaša.

Svi zainteresovani mogu doći na razgovor i upis u prostorije kluba svakim radnim danom u periodu od 9 do 11 časova i od 16 do 18 časova.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here