Pristupa se izradi Plana kapitalnih investicija Opštine

842

BAČKA PALANKA: Članovi Opštinskog veća, na sednici održanoj u sredu usvojili su par vrlo važnih odluka.


Radi se o usvajanju Zaključka o pristupanju realizaciji projekta “Izrada projektno-tehničke dokumentacije za privođenje nameni objekta narodnog graditeljstva u Neštinu u cilju održivosti i unapređenja turističke ponude u okruženju, prirodnog i kulturnog nasleđa”.

– To je u skladu sa uslovima konkursa za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine za finansiranje od značaja za razvoj turističkih potencijala u Vojvodini za ovu godinu. Za realizaciju ovog projekta su neophodna sredstva od 995 hiljada dinara i u celosti će biti finansiran od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, a Opština Bačka Palanka ne učestvuje u finansiranju ovog projekta.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Radi se o uređenju Sremske kuće, a sve u cilju poboljšanja turističkih potencijala naše opštine, rekao je Zoran Baćina, rukovodilac Odeljenja za privredu Opštinske uprave.

Opštinska Vlada je usvojila i Zaključak o pristupanju izradi Plana kapitalnih investicija Opštine Bačka Palanka. – Pristupanje izradi Plana kapitalnih investicija je usklađeno sa Zakonom o budžetskom sistemu i Statutom Opštine Bačka Palanka, a takođe i sa uredbom Vlade Srbije o sadržini, načinu pripreme i ocene, kao i praćenju, sprovođenju, izveštavanju o realizaciji kapitalnih projekata.

Izrada ovog plana je u cilju utvrđivanja prioriteta Opštine Bačka Palanka. Svi poslovi će se realizovati u skladu sa Pravilnikom o pripremi Plana kapitalnih investicija koji će se naknadno usvojiti i to će se sprovesti kroz formiranje radnih timova. Postojaće koordinator tih radnih timova, a biće tu radni tim za selekciju projekata, za finansijsku analizu i za izradu nacrta Plana kapitalnih investicija kada se utvrde stvarna stanja.

Ovo je nešto što će olakšati rad Odeljenju za finansije i budžet Opštine Bačka Palanka i kada je u pitanju izrada Odluke po budžetu i kada je reč o narednim rebalansima. Jednostavno, kada nešto stavimo u budžet, da to možemo lako da realizujemo, jer je postoje svi preduslovi za njegovu realizaciju, naglasila je Maja Pilipović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here