Šušnica: Izvršenje budžeta malo, najveće investicije tek treba da se realizuju

Razmatran šestomesečni izveštaj o izvršenju opštinskog budžeta

1078

BAČKA PALANKA: Izveštaj o izvršenju budžeta za period januar-jun 2019. Opštine Bačka Palanka razmatran je na današnjoj sednici Opštinskog veća.


Ukupno ostvareni prihodi za prvih šest meseci 2019. godine iznose 754.765.151,05 dinara što u odnosu na planiran iznos prihoda iznosi 36,48 posto. Kada su u pitanju rashodi u istom izvršnom periodu oni iznose 677.910.590,28 dinara, što je u odnosu na planirane rashode 32,77 posto.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica smatra da je izvršenje budžeta malo, ali je naglasio da je ove godine, prvi put posle dužeg niza godina, usvojen rebalans budžeta na vreme koji je ušao u šestomesečni izveštaj.

[wonderplugin_slider id=174]

 

„Sve planirane velike investicije još nisu realizovane, i očekujemo da se one završe u toku leta i jeseni. Završetkom tih investicija, izvršenje će biti veće pa će devetomesečni izveštaj svakako biti prihvatljiviji“, rekao je Šušnica.

Pored tačke o izvršenju budžeta, većnici su razmatrali i informacije o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća. Predsednik opštine, Branislav Šušnica kao nainteresantije izdvojio je poslovanje JKP „Komunalprojekt“-a, koje je u prvoj polovini godine poslovalo pozitivno.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here