Za jubilej – spomen česma

Deseta krajiška Revena održava se u Bagremari na Sretenje Gospodnje

1463

Običajno, pravno udruživanje ljudi u jelu i piću – Revena, biće održana deseti put u šumi Bagremara, na Sretenje Gospodnje 15. februara.


Kao i prethodnih godina i ovogodišnja jubilarna Revena će okupiti veliki broj gostiju i zvanica iz naše zemlje, ali i inostranstva.

– Pripreme za održavanje ovogodišnje Revene, počeli smo na vreme kako bi sve proteklo u najboljem redu i bez problema. Nas dvanaest, uglavnom njenih organizatora, okupilo se 2. februara u Bagremari, kako bi očistili i pripremili teren za održavanje Revene.

– Za Desetu jubilarnu Revenu, podelićemo poklone, što smo činili i ranijih godina. Delićemo frakliće rakije, kačkete, majice… Na ovogodišnja Reveni biće zastupljeni svi sadržaji kao i ranijih godina. Kada ovo kažem, onda pre svega mislim da neće izostati ni pečen vo na ražnju, priprema tradicionalanih jela – cicvare, proje, pure.

– Za ovogodišnju Revenu uspeli smo izgraditi spomen – česmu, na kojoj ćemo postaviti jednu ploču sa imenima – Jove Bukve, Mila Gnjatića i Milana Lončara, koji su svojevremeno imali značajnu ulogu u pokretanju, organizaciji i održavanju ove manifestacije. Njima u čast podigli smo spomen – česmu. Iz spomen – česme teče voda za piće, tako da više nećemo postavljati cisterne sa pijaćom vodom – istakao je pred održavanje „Revene“, Miro Mijatović jedan od njenih organizatora.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here