Poseta ambasadora Slovačke Republike Opštini Bački Petrovac

Foto: Opština Bački Petrovac

Njegova Exelencija Fedor Rosocha, ambasador Slovačke Republike u Beogradu je juče zvanično posetio Opštinu Bački Petrovac.


Tim povodom je bio upriličen i radni sastanak sa predsednicom Opštine Bački Petrovac Jasnom Šproh i predsednikom Skupštine opštine Janom Jovankovičem koji su ujedno i svečano dočekali Abasadora Slovačke u Beogradu.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Na sastanku su se vodili razgovori na temu unapređenja privrede, kulture i drugih vidova saradnje koji bi znato poboljšali razvoj naše opštine. U svojim obraćanjima tokom posete, zajedno su se složili da naše dve zemlje posebno našu opštinu, povezuje duga tradicija prijateljskih odnosa kao i saradnje, na šta ukazuju brojni primeri uzajamne povezanosti tokom višegodišnjeg partnerstva.

Naime, tokom ove celodnevne posete našoj opštini, ambasador je obišao i Maticu slovačku u Srbiji gde je svečano uručio 3D štampače koje će se dalje uručiti svim osnovnim i srednjim školama u kojim se nastava sprovodi na slovačkom jeziku. Pomoću ovih 3D štampača đaci će pod nadzorom svojih nastavnika, proizvoditi zaštitne štitove i distribuirati ih domovima zdravlja kao i licima koja aktivno učestvuju u borbi protiv COVID-19.


Pogledaj: Bački Petrovac među pet lokalnih samouprava u kojima su napravljeni razvojni planovi uz učešće građana

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here