Udovičić posetio fudbalski klub Budućnost iz Gložana (VIDEO)

foto: Tanjug (Tanja Valić)

Ministar sporta i omladine Srbije Vanja Udovičić nastavio je da posećuje lokalne sportske klubove širom Srbije, kojima je uručio sportske rekvizite i opremu.

[rev_slider alias=“belotehna-nova“][/rev_slider]

 

Danas je posetio fudbalske klubove u Gložanu, Bačkom Jarku i Čurugu u Vojvodini.

U fudbalskom klubu Budućnost u Gložanu, u opštini Bački Petrovac, Udovičić se upoznao sa izazovima sa kojima se sportisti i uprava kluba suočava.

„Ova poseta FK Budućnost pravi je primer da ne pravimo razliku između velikih i malih, da ne postoje prioritetni klubovi. Mesna zajednica, koja broji oko dve hiljade ljudi, može da se pohvali izvanrednom infrastrukturom“, rekao je Udovičić.


Pročitaj još:

Uskoro adaptacija zgrade ambulante u Kulpinu


Opštinu Temerin, koja je danas bila druga adresa, kaže da posećuje drugi put za šest meseci, a tamo je razgovarao sa članovima FK Mladost.

„Ovo su mesta sa kojih kreću prvi fudbalski koraci za naše sportiste. Sa njima i sa predstavnicima lokalne samoupravo razgovarao sam o tome na koje sve načine možemo da pomognemo ne samo razvoj fudbala, već i košarke i drugih sportova“ , rekao je Udovičić.

On je rekao da su pre šest meseci poklonili opremu za fiskulturnu salu, odbojkaški i kik boks klub.

„Svesni smo značaja ovakvih klubova koji su tradicionalni i možda nemaju značajne rezultate na republičkom nivou, ali klub poput Hajduka u Čurugu, pokazuje koliko ne pravimo razliku između malih i velikih“, rekao je Udovičić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here