Центар за припрему за даље школовање

Балет и модеран плес

Извор: Недељне новине

БАЧКА ПАЛАНКА – У Бачкој Паланци постоји центар за рекреативно и професионално усавршавање балета и модерног плеса Royal dance center.


Директор, педагог и кореограф Ана Андрејић: – Royal dance center постоји од 2015. године. Назвала сам га Краљевски денс центар јер сам желела да му дам потребну озбиљност и да буде на нивоу који сам ја зацртала. Жеља ми је била да деца осећају припадност и другарство, да их изместимо са улице, да им покажемо неке друге вредности јер се држим неких својих начела које сам кроз васпитање усвојила од мојих родитеља, да децу усмерим у овом неком „лудом времену“ ка правим вредностима.

– Из године у годину број полазника се повећава и видим да радим прави посао. Имамо 93 полазника, а код нас су то само девојчице, али родитељи нам причају, да код куће сестре уче своју браћу, па играју по кући. Деца морају бити јаки психички, изграђени да би могли да издрже, да се изборе са предрасудама јер има случајева да због задиркивања у школи неке одустају. Оне које остану, понекад доста олако схватају часове, па морам бити строга да их раздрмам, да у њима проради инат и да озбиљно приону на посао.

После завршених студија добијају диплому о степену стручности, што им даје могућност да се упишу у основну школу и постану дипломиране балерине. Када конкуришу у Средњу балетску школу, морају бити веома добро припремљени да би прошли пријемни испит. Прошле недеље, балерине су одржале хуманитарни концерт за Исидору Вучковић.

– То је наш традиционални завршни концерт где ми приказујемо шта смо радили протекле школске године. Дошла сам на идеју да концерт посветимо Исидори Вучковић. Родитељи су изгласали да он финансирају технику и сцену, у сусрет нам је изашла и Спортска хала „Тиквара“, а и „Комуналпројект“, „Фото Флеш“, „Линеа“, пиротехника „Лосос“, агенција „Били плус“, мењачница „Саманта плус“, а на улазу је постојала и кутија за добровољне прилоге. Концерт је пратило око 500 гледалаца. Заједно са новцима претеклих од родитеља, уплаћено је 114.320 динара за помоћ настрадалој Исидори. То нам није био први концерт, имали смо још два прошлих година.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here