Додељена награда „Милица Томић“ Станислави Роквић из Бачке Паланке

У области равноправно­сти полова покрајинско признање "Милица Томић" је уручено Станислави Роквић, оснивачу Едукативног центра "Полетарац" у Бачкој Паланци

Фото: Приватна архива

НОВИ САД – У оквиру Свечане академије „Присаједињење, век други“ у Српском народном позори­шту у петак (25.11.) којом је обележена 104. годишњица Велике народне скупштине, додељена је и награда у области равноправности полова „Милица Томић“, Станислави Роквић, оснивачу Едукативног центра „Полетарац“ из Бачке Паланке. 


Станислава је по струци мастер логопед и мастер учитељ, власник и директор Едукативног центра Полетарац у Бачкој Паланци и Бачу и већ шест година је председница удружења „Центар за развој и унапређење образовања Полетарац“ где су сви пројекти везани за пружање бесплатне подршке деци. Бесплатна подршка је везана за бесплатне радионице за децу ометену у развоју, бесплатна логопедска и дефектолошка тестирања, бесплатне саветодавне радионице за родитеље. Од 2021. Станислава је и члан Удружења пословних жена Србије и члан Српске логопедске асоцијације.

„Све до сад добијене награде охрабривале су ме за даље напредовање. Покрајинско признање „Милица Томић“ је једно од највећих признања и част ми што сам га добила. Ово признање ми је знак да сам у свом пословању на добром путу и да тежим ка даљем раду, усаврашавању и иновацијама. Признање „Милица Томић“ се додељује из области равноправности полова и драго ми је да је препознат мој рад и ангажовање око бесплатне подршке деци омете у развоју и њихових родитеља кроз наше бесплатне радионице, наше едукативне дрвене играчке и пактикум за децу: “ У свету линија и облика“, изјавила је Станислава за БАП ВЕСТИ, након доделе награде.

Члан удружења пословних жена Србије, Станислава је постала након доделе признања „Жена змај“ и специјалног признања за социјално предузетништво. Ове године она је и добитница награде „1-100“ Поште Србије. Додатно ангажовање је везано за израду дрвених играчака у терапијске сврхе које у раду користе логопеди, дефектолози, педагози и психолози и користе се у сврху ране детекције развојних поремецаја код деце и у терапијске сврхе. Тренутно „Полетарац“ у понуди има 10 различитих играчака од којих је једна тренутно у фази признања за „Добру играчку, играчку са сврхом 2022.“

„Аутор сам практикума „У свету линија и облика“, настао 2018. године који се користи у основним школама као и нашим центрима као подршка деци инклузивног образовања“, додаје Станислава.

Најзначајнији остварени пројекти Едукативног центра у којима је Станислава била и аутор су:

  • Традиционалне дечије игре, игре некад и сад. 2019, 2020, 2021
  • Превентивни логопедски прегледи и третмани за децу и одрасле 2021, 2022
  • Циклус психолошких радионица за одрасле 2020, 2021, 2022
  • Израда сензорног зида са едукативним и дидактичким садржајем 2019
  • Сви смо једнаки 2017-2021
  • Лето у Полетарцу 2017 -2022

Током месеца децембра планиране су радионице Дигиталног маркетинга у центру у Бачу како би се женама на селу приближили интернет алати и рад на програму Canva,  како би могле самостално унапредити своје пословање и промовисати свој производ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here