Посета гимназијалаца Геронтолошком центру

Дугогодишња међугенерацијска сарадња

Извор: Геронтолошки центар Бачка Паланка

Бачкопаланачки основци и средњошколци негују дугогодишњу међугенерацијску сарадњу, кроз организоване посете старима – корисницима услуга Геронтолошког центра Бачка Паланка.


Психолог и професор грађанског васпитања у бачкопаланачкој Гимназији „20. октобар“ Јасна Лукић, са колегиницом професорком књижевности Мирјаном Вјештицом, у уторак, 14. фебруара, је довела представнике ученика Гимназије у двосатну посету овој Установи.

На данашњи празник Дан Светог Трифуна и Дан заљубљених, обишли су кориснике услуга Центра у њиховим собама, поделили воће као поклон, а време посете даље провели са домаћинима, уз друштвене игре, шах и домине, или разгледајући ручне радове настале у оквиру радне терапије корисника.

Младост греје срца старих, стари могу бити занимљиви и драги саговорници. Због тога су ове посете сталне. Пролеће је пред нама, лепо време и почетак вегетације, па су гости данашњег дана у Геронтолошком центру Бачка Паланка најавили и следећи долазак. Желе да донесу и посаде неке нове биљке у дворишту наше Установе. Овде је тренутно 110 корисника, који жељно чекају посете, радују се сваком госту.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here