Otkriven mural heroju sa Košara, Aleksandru Kisinu

U Gajdobri

2881
Foto: Nikola Janičić

U subotu, 24. oktobra otkriven je mural za poginulog dobrovoljca Vojske Jugoslavije, Aleksandra Kisina, u selu Gajdobra u kom je živeo.


Aleksandar je bio dobrovoljac u 549. brigadi na Kosovu i Metohiji, a kada je zagustilo na Košarama, general Delić je odlučio da ovu grupu dobrovoljaca predvođenu članom Udruženja Krstom Petkovićem, rezervnim kapetanom, pretpočini protivterorističkom bataljonu 72. Specijalne brigade „Sokolovima“.

Bataljon je zajedno sa dobrovoljcima imao težak okršaj sa albanskim teroristima i pripadnicima vojske Albanije, koji su izdašno podržavani od strane NATO-a. U toj borbi ranjeni su major Žunić Zoran, kapetan Krsto Petković i vojnik Aleksandar Kisin. Aleksandar je od posledica ranjavanja preminuo tokom istog dana, major Žunić nekoliko godina kasnije, a kapetan Petković je preživeo.

[rev_slider alias=“webmarketing“][/rev_slider]

 

Posle parastosa u crkvi i obilaska Aleksandrovog spomenika u centru Gajdobre, ispred murala održan je prigodan program. Prisustvovali su izaslanik ministra odbrane pukovnik Duško Šljivančanin, koji je bio komandant graničnog bataljona koji je brani Košare 1999., general Božidar Delić, komandant 549. brigade, predstavnici vojske, crkve, rodbina i veliki broj meštana. Posebno je bilo primetno da je skupu prisustvovao veliki broj mladih ljudi, koji su, iako je svo vreme padali kiša i bilo je hladno stojički stajali i ispratili ceo program i sve govore.


Pogledaj: Da se ne zaboravi NATO agresija ni heroji sa Košara

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here