Путеви као аеродромске писте

У Бачкој Паланци пољопривредници уређивали атарске путеве

Фото: Недељне новине

Другу годину заредом, бачкопаланачки паори пред почетак пролећних сетвених радова, поправљају атарске путеве како би спремно дочекали предстојеће радове.


Заиста, сјајна акција, у којој је учествовало на десетине трактора и пољопривредних машина, који су атарске путеве претворили, у готово аеродромске писте.

– У суботу (28.03.), обавили смо редовну пролећну акцију уређења атарских путева на подручју катастарске општине Бачка Паланка, у делу Бачка Паланка град и Нова Паланка. По нашој процени, уређени су атарски путеви дужине око 100 километара. У радове на њиховом уређењу, било је укључено више од 65 бачкопаланачких пољопривредника. Први пут овако нешто обавили смо протекле године, и увидели смо да нам то доноси одређене бенефите. Тако нема више кидања и ломљена трактора и прикључне механизације, а уједно је и бржи одлазак и повратак са њива. Све нам то много значи. Послове ћемо лакше и брже обављати, а делимично ћемо сачувати и механизацију. Али, значајно је и само дружење, да причамо о свему ономе што нас тишти и да донесемо заједничке закључке како би нам свима било боље и лакше – рекао је Милан Булајић, један од учесника акције.

Акцију су пољопривредници извели сами, без било чије помоћи.

– Самоорганизовали смо се, и све смо обавили у властитој режији. Ко је шта од пољопривередника имао то је и користио током извођења радова. Мислим, да смо посао добро обавили, пре свега на властито задовољство, али и на задовољство свих оних који ће се кретати путевима које смо сређивали. Током протекле јесени, ми смо имали још једну акцију, током које смо насипали један број путева каменом. Обе ове акције успешно завршене – рекао је Булајић, додајући и то да су пољопривредни радови започели пре акције и то бацањем минералног ђубрива. Сада су сви послови интензивирани, и баш је све као у кошници.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here