У Дому здравља „Др Младен Стојановић“ почело са радом пет нових лекара

Потпунија здравствена услуга у граду, али и по сеоским амбулантама

2862
Фото: БАП ВЕСТИ

БАЧКА ПАЛАНКА – Са проблемом недостатака лекарског кадра и отежаним условима функционисања услед лоше епидемиолешке ситуације изазване КОВИД вирусом, суочио се у протеклом периоду и бачкопаланачки Дом здравља “Др Младен Стојановић”.


Настојања надлежних ишла су у правцу решавања овог проблема, наводи се у саопштењу Дома здравља „Др Младен Стојановић“, како би здравствена услуга била на жељеном нивоу и у складу са потребама грађана. Ових дана, по речима в.д. директора Дома здравља, др Срђане Крстоношић стање се значајно поправља са пет нових лекара опште медицине који ће допринети да здравствена услуга у граду, али и по сеоским амбулантама буде потпуна.

Тако је од понедљка (18.04), са новим лекарима свако село у бачкопалначкој општини добило сталног лекара. У Пивницама, Деспотову, Силбашу, Гајдобри, Челареву, Обровацу, Товаришеву и Младенову ради доктор са пуним радним временом, док у Новој Гајдобри и Парагама доктор ради четири сата. У Карађорђеву ради три сата, а доктор у Нештину и Визићу ради пет сати.

У централној згради Дома здравља ради седам лакара опште праксе, распоређених у
две смене, док је у амбулантама “Стари град”, “Таркетт” и амбуланти хемостазе и кучног лечења по један лекар у преподневној смени, док у амбуланти „Нова Паланка“ ради један лекар у преподневној и један лекар у поподневној смени.

Како се наводи у саопштењу Дома здравља „Др Младен Стојановић“, у плану је да током маја месеца буду примљена још два лекара који сада стажирају, чиме ће се додатно попунити лекарски кадар и омогућити грађанима да добију правовремену и  квалитетну здравствену услугу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here