Од бајке до хорора – Ана и Брајан Волш

Ана и Брајан су се упознали као на филму, а сада је он главни осумњичени за њено убиство

Фото: Принтскрин (Twitter)

Случај нестанка Ане Волш (39), Београђанке којој се сваки траг изгубио 1. јануара у раним јутарњим часовима, постала је тема број један у свим светским медијима.


Док многи стрепе за судбину младе мајке троје мале деце, не престају да испливавају детаљи из Аниног живота са супругом Брајаном – социопатом и осуђиваним преварантом.

Београђанка Ана Љубичић Крип била је млада, двадесетпетогодишња, амбициозна девојка, високо образована, и на студијама на Филолошком факултету Универзитета у Београду, када је упознала Брајана Волша. У том тренутку је радила у једном хотелу. Како је Анина мајка Миланка испричала раније за портал Нова.рс, упознали су се док је Ана чистила Брајанову собу.

„Ана је била вредна и није се либила ниједног посла. У почетку је чистила и станове и по препоруци једног пријатеља, отишла је да очисти стан неком момку. Тај момак је био Брајан Волш. Упознали су се, заволели и почели да се забављају“, каже за портал Нова.рс Анина мајка.

Са друге стране, Брајан Волш је био син угледног неурохирурга, доктора Томаса Волша. Пријатељи породице Волш, након Аниног нестанка, говорећи за америчке медије, испричали су да је још са 13 година био увек дотеран дечак.

„Никада није био особа у коју си могао имати поверења, али је увек био одевен у Армани и мокасине, чак и када је имао 13 година. Никада га нисам видео у фармерицама. Увек је за себе желео само оно најбоље“, испричао је један од породичних пријатеља породице Волш за cbsnews.com.

Пауза од две године, па венчање

Анина мајка Миланка Љубичић открила је за Нова.рс да су се Брајан и она растали после извесног времена забављања, те да су направили паузу од две године.

„После две године паузе, Брајан ју је назвао. Почели су поново да се виђају и забављају. Пет година је то трајало, а онда, 21. децембра 2015. године су се венчали. Добили су троје деце, три сина. Најстарији има шест година, средњи четири године, а најмлађи је рођен 17. децембра 2021. године“, каже Анина мајка.

У међувремену, у марту прошле године, Ана је доживела велики скок у професионалној каријери. Добила је посао у фирми за некретнине Тишман Спејер, плата је расла брзо, онако како је и сама напредовала на послу. То је између осталог, подразумевало и да Ана један одређени временски период ради у Вашингтону, док њена породица живи у Кохасету, у Масачусетсу.

За то време, Брајан Волш је време проводио у кући, јер других опција и није имао будући да се налази у кућном притвору са електронским надзором, након што је осуђен због преваре „тешке“ 80.000 долара.

То није једино злодело које Брајан Волш носи на души. Бостонски медији су открили да је преварио и рођеног оца Томаса Волша, због чега га је овај искључио из тестамента. Због тога је Брајан одлучио да се освети оцу и после смрти, па је провалио у Томасову вилу и однео све ствари у вредности од око 700.000 долара, међу којима су и скупоцена уметничка дела.

Верује се да је Брајан управо тада схватио да препродајом уметнина може зарадити велике количине новца, па је власнику једне галерије у Калифорнији покушао да препрода лажне слике Ендија Ворхола за 80.000 долара.

Да ли је Ана знала за овакав Брајанов поступак према оцу није познато, али јесте да је Ана својевремено суду писала писмо о Брајану, у ком је изнела да се радују новим почецима и новом начину живота.

Дејли Мејл је објавио да је Брајан Волш од свог оца до 2009. године украо скоро милион долара, што је угледног хирурга натерало да га разбаштини. Од новца који је украо од оца пре његове смрти, својој супрузи Ани поклонио је, ни мање ни више, него скупоцени „масерати“ и то за Дан заљубљених 2015. године. Она се на друштвеним мрежама касније похвалила да је то био „најлепши поклон“ за Дан светог Валентина. Вредност скупоцене лимузине процењена је на 120.000 долара.

Вишегодишњи пријатељ Брајанове породице Волш, Џефри Орнстајн открио је да му је Брајанов отац Томас рекао да је Брајан био пацијент душевне болнице и да је његова дијагноза била да је социопата.

Крвави нож у подруму

Када је 4. јануара Брајан Волш контактирао са Аниним колегама из Вашингтона, који су му рекли да се није појавила на послу и да су због тога њен нестанак пријавили полицији, Брајан је учинио исто. Од тог дана сви детаљи Аниног нестанка се заснивају на сазнањима које је Брајан испричао полицији. Истражитељи су обавили неколико разговора са њим и утврдили да је лагао о свом кретању тих дана, те да је куповао средства за чишћење и претраживао на интернету како се отарасити тела.

Пре него што су сви ови докази угледали светлост дана, Брајан се једном приликом обратио јавности путем медија тражећи од било кога ко зна ишта о Ани, то каже полицији. Његова изјава је изазвала буру на друштвеним мрежама, јер су многи сматрали да делује превише хладнокрвно и да муж једне нестале жене не говори на тај начин. Такође, додатну сумњу потпирило је то што је чекао три дана како би објавио нестанак мајке њихово троје деце, али и то што Ана Волш праткично није ни објављивала фотографије са Брајаном последњих месеци.

Иначе, Брајан Волш је тренутно осумњичен само за ометање истраге, налази се у притвору и одређена му је казна у износу од пола милиона долара.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here