Вајска – Алкохолисани ловци у лов повели малолетно дете

Два дана заредом полиција је на терену

Фото: Pixabay

Како „НС Уживо“ незванично сазнаје у недељу, 20. новембра, у месту Вајска, у општини Бач, несавесни ловци су ишли у алкохолисаном стању у лов, а да ситуација буде још гора, повели су и дете.


У лов са малолетником

У вечерњим часовима двојица ловаца су у припитом стању ишли у лов на дивље свиње (пантера) са осмогодишњаком. Како закон налаже није дозвољено присуство малолетних особа на ловној површини.

Полиција претражује терен, дете преживело стрес

Како наш портал сазнаје, током лова је дошло до пуцања из карабина, односно ловачке пушке, приликом чега је отац детета рањен у пределу надлактице. Дете је доживело нервни стрес. Два дана заредом полиција је на терену.

Кодекс ловаца

Члан 12.

Ловац рукује ловачким оружјем брижно и са пуном личном одговорношћу за сигурност, у складу са законом.

Пре сваког хица ловац мора са пуно одговорности просудити оправданост хица, по начелима безбедности и ловачке исправности.

Члан 13.

Ловац у лову брине о својој и безбедности других учесника, пре и за време лова не конзумира алкохол, води рачуна о кретању у ловишту, растојању од дугих ловаца и правцу пуцања на дивљач.

Како закон налаже

Према члану 30.

У ловишту се могу кретати лица која су наоружана ловачким оружјем или опремљена другим средствима за лов, ако имају ловну карту и дозволу за лов.

Према члану 11.

Оружје из категорије Б могу набављати и држати физичка лица која су пунолетна и обучена.

Према члану 69.НС

Лов без одобрења у случају из става 1. овог члана организује и врши корисник ловишта на чијој територији је наступила непосредна опасност по живот и здравље људи или непосредна угроженост имовине правних и физичких лица.

Законом није дозвољено руковање оружјем у алкохолисаном стању.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here