Мундијал, 4. дан: На терену Борјан, Хрвати, Немци, Шпанци, Белгијанци…

Планета бруји о јучерашњем дебаклу Аргентине

Фото: sportski.me

Трећег дана Мундијала Саудијска Арабија је шокирала свет и Аргентину, Француска показала силу, а видели смо и две нуле Мундијала.


Резултати утакмица трећег дана Мундијала, 22.11.

ГРУПА Ц: Аргентина – Саудијска Арабија 1:2 (1:0) /Меси 10 пенал – Ал Шехри 48, С. Ал Давсари 53/

ГРУПА Д: Данска – Тунис 0:0

ГРУПА Ц: Мексико – Пољска 0:0

ГРУПА Д: Француска – Аустралија 4:1 (2:1)  /Рабио 27, Жиру 32, 71, Мбапе 68 – Гудвин 9/

Распоред за среду 23.11. на Светском првенству у Катару

Први дан послужио је за увод, током другог смо се загрејали, а већ у трећем смо видели како изгледа када се на Светском првенству у Катару играју четири меча дневно. Тај ритам задржаћемо и у наредном периоду, па нас у среду очекују нове четири утакмице. Четвртог мундијалског дана, односно 23. новембра, на терену ће бити екипе које се налазе у групама Е и Ф.

Између осталог, на терену ћемо гледати Хрвате који су у Русији ишли скроз до финала, затим три европске велесиле у виду Немачке, Шпаније и Белгије, али и једног од тројице српских фудбалера који на Светском првенству не наступају за „орлове“. Очекује се да на голу Канаде против Белгијанаца буде Милан Борјан, чувар мреже Црвене звезде и голман српског порекла. Али, да кренемо редом…

11:00 Мароко – Хрватска

Фудбалским навијачима у Хрватској и даље је свеже у сећању „руско лето“, односно поход до финала Светског првенства 2018. године. Сада је тешко очекивати да ће се такав резултат поновити, али Хрватска ће у Катару имати идеалну прилику да потврди како припада самом светском врху. У тиму нема неколико искусних играча попут Манџукића који су тада носили тим, али се чини да је Хрватска на одређеним позицијама, посебно у дефанзиви, сада квалитетнија!

Млади фудбалери попут Гвардиола преузели су важне улоге у тиму, а чини се да ће селектор Златко Далић имати највише дилеме у самом нападу. Марко Ливаја и Бруно Петковић као двојица најбољих играча домаће лиге мораће да преузму захтевну улогу и у Катару пронађу пут до противничких мрежа. Први ривал биће Мароко, са чије је клупе недавно отишао Вахид Халилхоџић. Тај растанак значио је и повратак у селекцију Хакима Зијеша, па сада Мароканци имају респектабилан састав који се сигурно није опростио од другог круга пре почетка турнира.

14:00 Немачка – Јапан

У веома јаком ритму настављамо и чим прође подне по српском времену! Иако су на овај турнир дошли са „шареним“ саставом и ван првог круга фаворита за освајање трофеја, да ли смемо да отпишемо Немце? Осовину тима чине фудбалери Бајерна из Минхена међу којима посебно треба гледати играча од 250 милиона евра, а када се томе дода оно најбоље што Бундеслига има да понуди, тим Хансија Флика делује респектабилно на папиру.

Сигурно су фаворити у дуелу са Јапанцима, који нису много бирали пред овај Мундијал. Они су прва репрезентација која је саопштила коначан списак и то „дебело“ пре рока, а међу путницима за Катар нашло се и једно добро познато лице љубитељима фудбала у Србији. Јапански селектор повео је на Светско првенство Такуму Асана, некадашњег крилног нападача Партизана.

17:00 Шпанија – Костарика

Слично као и код Немаца, Шпанци више нису међу најужим кандидатима за освајање трофеја. Селектор Луис Енрике направио је неке необичне потезе попут прецртавања Давида Де Хее и Серхија Рамоса, а то је био и сигнал да ће репрезентација бити млађа него иначе. У актуелном саставу „Црвене фурије“ не игра нико ко је раније у каријери постигао гол на Светском првенству!

То би могао да буде проблем за екипу, али вероватно не на самом старту турнира. Иако нису превише искусни, Шпанци би требало да лако изађу на крај са Костариком. Репрезентација из Централне Америке на папиру делује као најслабији тим групе, па иако ће се ослонити на играче попут Кејлора Наваса, Брајана Овиједа, Брајана Руиза и Џона Кембела, односно њихово огромно искуство, тешко ће бити да икоме направе проблем.

20:00 Белгија – Канада

И за крај, посластица! Већ годинама је Белгија – која мора да мења дрес – једна од најбољих репрезентација на свету, али им је велики резултат увек остајао један корак даље него што би требало. На последња два Европска првенства играли су у четвртфиналу, док су на последња два Мундијала били у осмини финала и полуфиналу. У Русији су победом над Енглезима освојили треће место и опет није било доста! Као да је нешто фалило најбољој генерацији у историји тамошњег фудбала да се у потпуности докаже.

Сада су неки играчи тог тима већ фудбалски пензионери, па се може рећи да је генерација прошла свој зенит. Можда ће бити лакше са искуством, али млади, гладни и жедни долазе и неће имати пуно обзира. Једна од таквих репрезентација је Канада, тим у којем су највеће звезде играчи који представљају будућност светског фудбала. Има искуства у виду голмана српског порекла Милана Борјана, Атибе Хачинсона или Џуниора Хојлета, али Алфонсо Дејвис и Џонатан Дејвид – то су момци о којима ће се причати наредних деценију и по!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here