14. протести – „Шушница, а и већина, углавном нису ни присуствовали седницама Штаба“

Толико о раду и одговорности чланова Штаба за ванредне ситуације и комаданта тог штаба, Бранислава Шушнице. Кога би сад требало да буде срамота?

БАЧКА ПАЛАНКА – У петак (09.09.) испред зграде Општине Бачка Паланка одржани су четрнаести протести незадовољних грађана који траже одговорност и смену председника општине и осталих одговорних за нечињење након два олујна невремена која су задесила општину Бачка Паланка 19. и 21. јула. Да подсетимо, дана 31. јула, од неуклоњених каблова уличне расвете у Бачкој Паланци је погинуо треинаестогодишњи дечак и то је био повод за протесте.

Овај протест је донео и одговоре на тему шта је и како радио Општински штаб за ванредне ситуације након два олујна невремена. Грађани су тражили да им се доставе записници са седница Штаба, као информације од јавног значаја.

На протесту су након увида у записнике са седница Општинског штаба за ванредне ситуације изнете тврдње да је након олујних невремена на првих 10 седница Штаба, Бранислав Шушница, као комадант штаба, био присутан само на прве три седнице као и да је Штаб само на једној седници имао кворум а да поједини чланови Штаба нису ни једном дошли на седнице.

Ове протесте обележиле су и мајице са ликом Бранислава Шушнице и натписом „Треба да вас је срамота“ као подсетник на срамотне изјаве које је упитио новинарки БАП ВЕСТИ након питања да ли има још необезбеђених места у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here