Gojković: Pik u nedelji pred nama, Vojvodina kompletno u vanrednoj situaciji

919
Foto: Pixabay

Sekretar za zdravstvo Vojvodine Zoran Gojković izjavio je danas da veruje da bi ova nedelja mogla da bude pik u kojem bi se beležio najveći broj novozaraženih od korona virusa i da bi potom brojevi počeli da padaju.


Gojković je za RTS rekao da zdravstvo ima dovoljno infrastrukturne opreme, lične zaštite opreme, ali ono što je jasno jeste da se ne mogu beskonačno otvarati kapaciteti za intenzivnu terapiju.

U ovom trenutku pacijenti koji se primaju zahtevaju poluintenzivnu i intenzivno lečenje, istakao je on i naglasio i da je oboleo veliki broj zdravstvenih radnika, oko 2.500 na nivou Srbije.

 

Gojković je apelovao na građane da primenjuju prevetnivne mere, obustave kontakte, nose maske, jer sada nema nikoga da ne poznaje nekoga ko se razboleo, izvukao jedva živu glavu.

Prema njegovoj oceni, bez obzira na brojne apele, ljudi počinju konačno da se ponašaju onako kako bi trebalo.

Vojvodina je, rekao je Gojković, kompletno u vanrednoj situaciji, jer u svim okruzima beleži velike brojeve novozaraženih.

Imali smo od 1.500 do 2.000 na dnevnom nivou i nadam se da smo dostigli taj najveći broj, rekao je Gojković koji strahuje da će se „kupovina na Crni petak“ odraziti u populaciji.


Pogledaj: Lakše zapošljavanje u javnom sektoru od 1. januara, bez posebnih dozvola

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here