Građani Srbije bez testa i karantina mogu u 16 zemalja

Spisak zemalja u koje možemo da ulazimo bez ograničenja.

1696

Građani Srbije mogu da putuju bez PCR testa i karantina u 16 zemalja, među kojima je i Crna Gora.


Prema podacima Ministarstva spoljnih poslova, osim u Crnu Goru, državljani Srbije bez ograničenja mogu da uđu u Albaniju ili da prolaze kroz tu zemlju.

Takođe, naši građani mogu bez ograničenja sa teritorije Srbije da uđu u BiH ili da prođu kroz tu zemlju, a ukoliko ulaze u BiH iz drugih zemalja neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 48 sati.

Državljani Srbije mogu ući u Bugarsku bez negativnog PCR testa, ako dolaze iz Srbije ili država članica EU ili Šengenskog sporazuma.

Bez ograničenja možemo na Jamajku, a pre putovanja neophodno je prijaviti se na sajtu www.visitjamaica.com.

Građani Srbije mogu da uđu u Kolumbiju bez PCR testa, a neophodno je da se popuni formular na sajtu: apps.migracioncolombia.gov.co.

Možemo da putujemo u Kostariku uz obavezno popunjavanje obrasca „Pase de Salud“ 48 sati pre dolaska na sajtu salud.go.cr. Takođe, potrebno je zdravstveno osiguranje koje pokriva troškove lečenja u slučaju korone virusa (osiguranje mora da bude na španskom jeziku i odobreno od Instituta za turizam).

Uz posedovanje odgovarajuće vize, bez posebnih ograničenja državljani Srbije mogu da uđu u Meksiko, a po dolasku u tu zemlju mora se popuniti upitnik za identifikaciju faktora rizika na sajtu afac.hostingerapp.com.

Građani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Oman bez posedovanja korona testova. Mere sanitarne predostrožnosti se obavljaju prilikom sletanja u tu zemlju, putnicima se meri temperatura i eventualno se upućuju u karantin, ukoliko imaju simptome bolesti.

Bez ograničenja naši državljani mogu da uđu i u Palau, a neophodno je prilikom ulaska popuniti formular o zdravstvenom stanju, kada se obavi i zdravstveni pregled. U Palau je zabranjen ulazak za one državljane Srbije koji su prethodnih 14 dana boravili ili bili u tranzitu kroz Kinu (uključujući Hong Kong i Makao) ili su boravili na putničkim kruzerima koji su pristajali u luke zemalja koje su pogođene kovidom-19.

Državljanima Srbije je dozvoljen ulazak i u Pakistan, a na aerodromu se meri temperatura.

Naši građani mogu da uđu u San Marino uz obavezu prethodne prijave Ministarstvu inostranih poslova San Marina, putem e-mejla: [email protected] ili telefonski: 00378/549888888. Po dolasku u San Marino obavezno je uraditi serološki test, a ako je test pozitivan radi se genski test i ukoliko rezultat bude pozitivan mora se u kućnu samoizolaciji od 14 dana.

U skladu sa odlukom Vlade Severne Makedonije, od 12. oktobra prošle godine, državljani Srbije mogu da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja negativnog PCR testa.

Državljani Srbije mogu da uđu ili da budu u tranzitu kroz Sudan bez testova, a putnici sa simptomima se upućuju u karantin.

Državljani Srbije mogu ulaziti u Tanzaniju. Ukoliko država polaska ili avio-kompanija kojom su doputovali traže negativan test kao uslov za putovanje, putnici su obavezni da pokažu rezultate testa prilikom ulaska u Tanzaniju. Svi putnici se detaljno proveravaju po dolasku, a, u slučaju potrebe, može se tražiti da se uradi brzi test.

Državljani Srbije mogu sa važećim vizom da uđu u Centralnoafričku Republiku, a testiranje nije potrebno.

POGLEDAJTE: Počela onlajn prijava građana za vakcinaciju protiv kovida

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here