План је да Шушница протесте обележи као политичке а они то нису! (ВИДЕО)

"Челни људи општине треба да представљају нас, а не себе. Они су ту због нас, а не ми због њих! Желимо да су одговорни пред нама"!

БАЧКА ПАЛАНКА – Медији блиски власти су јучерашње, четврто спонтано окупаљање грађана већ окарактерисали као политички протест. А протести у Бачкој Паланци то нису, навели су јуче грађани. Наравно да је оваквом етикетирању допринело појављивање београдских опозиционих лидера Здравка Поноша и Зорана Лутовца. 


„План је да Шушница протесте обележи као политичке а они то нису!“ – ово се узвикивало јуче на протестима.

Протестанти су једногласни да им политичари не требају и да ово нису политички скупови, већ скупови који дају до знања да кључни људи у бачкопаланачкој општини не могу да буду неодговорни и бахати, већ кад не ваљају треба да оду са сцене. И да дође неко други ко ће знати да ако је неодговоран према грађанима и он ће морати да оде.

„Бачкој Паланци на челу требају одговорни људи који воле општину и људе који овде живе! Који их цене и поштују а не који су бахати у комуникацији са њима“.

Од самог почетка протести нису усмерени на политичке промене, већ на смену и одговорност оних који у ванредној ситуацији својим нечињењем ни после две недеље нису уклонили основне ризике по становништво након два олујна невремена у бачкопаланачкој општини. За резултат овог немара изгубљен је један млади живот.

Бачкопаланчани су тек након првог протеста могли да виде да се сутрадан почело са уклањањем бандера, каблова уличне расвете у најстрожијем центру Бачке Паланке. Тек две недеље после олуја … Да је било раније адекватне реакције Општинског штаба за ванредне ситуације, данас би сигурно био сачуван један млади живот.

„Челни људи општине треба да представљају нас, а не себе. Они су ту због нас, а не ми због њих! Желимо да су одговорни пред нама“! – речено је јуче. 

„Деца су нам најважнија, то знају сви који долазе на протесте. Ту су због будућности. Ту су због напретка, кога нема. А некада је Бачка Паланка била перјаница Србије и по привреди и по успешним појединцима. Некад мотор Србије, сада ауспух.“

„Политичари – не долазите на наше протесте! Ово је наша борба против немарних људи који су општину Бачка Паланка запустили на многим нивоима, а сада и по питању безбедности грађана. Шушнице одлази!“ – закључује бачкопаланчанка која жели да буде анонимна јер се боји да ће остати без посла у јавном сектору.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here