Поново продате Недељне новине, овај пут грађевинској фирми

Недељним новинама желимо пуно, пуно, пуно среће! Надамо се да ће овај штампани медиј наставити своју дугу традицију на радост Бачкопаланчана!

Недељне новине из Бачке Паланке продате су по трећи пут, овог пута компанији „Премијус“ д.о.о. која се бави грађевинарством. Та фирма је била једини понуђач по почетној цени од 14.057 евра.


Недељне новине имају седиште на веома атрактивној локацији, у самом центру Бачке Паланке, на адреси Краља Петра I br. 21, али је овај простор у власништву Општине Бачка Паланка.

Недељне новине су већ два пута продаване, 2007. и 2015. године, и оба пута су уговори раскинути, јер нови власници нису поштовали одредбе уговора и нису измиривали своје обавезе.

Занимљиво је да је наша медијска кућа (БАП ВЕСТИ), крајем 2021. године учествовала као једини понуђач у тадашњем поступку приватизације Недељних новина, међутим, Министарство привреде је након спроведеног поступка продаје капитала, под чудним околностима, накнадно поништило тај поступак. У свом образложењу су тада навели: „Током трајања поступка, установљено је да постоје одређена питања у вези са спровођењем поступка приватизације која је потребно претходно размотрити и решити како би се овај поступак спровео на исправан и ефикасан начин“. 

Како је тада комплетна процедура продаје капитала Недељних новина спроведена без иједне процедуралне грешке, ми смо у нашој медијској кући закључили да некоме нисмо били пожељан купац.

У сваком случају, новим власницима желимо срећну приватизацију „Недељних новина“ а нашим колегама, запосленима у овом медију, добру комуникацију са новим власницима.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here