Призори после невремена у Бачкој Паланци (ФОТО)

Фото: Дејан Нађ

Иако комуналне и дежурне службе већ сатима раде на отклањању последица невремена, Бачка Паланка и даље изгледа као да је у питању сцена из филма, а не реалност. 


Штете су приметне на сваком кораку, доста кућа је остало без кровова, црепова, а неке куће су се делом и урушиле. Са једне зграде је одлетео комплетни кров, а у свакој улици има и по неколико срушених стабала.

Нештин, Карађорђево и Визић су без струје и воде, док је Челарево тренутно без снабдевања воде, а и делови Бачке Паланке немају елекричну енергију. Ветар је такође рушио и билборде, ормариће за кабловску, ограде, а доста возила је оштећено.

Оборено је око 60 бандера у Бачкој Паланци

На улицама се, поред оборених стабала и грања, могу видети и делови цигли, црепова, лимова који су одлетели са кровова и гаража, као и друге ствари које су пале са зграда – од клима уређаја до саксија. По крошњама дрвећа, као и на земљи могу се видети и делови одеће који су вероватно одлетели са тераса.

Скоро да нема улице или дворишта у којима није оборено грање, а количина палих стабала је толика да је извесно да ће радници  дежурних служби имати сате и сате посла.

Велики број аутомобила и објеката је уништен. Тиквара је претрпела огромну штету, понтони са чамцима су преврнути, оштећени, спортски терени на рекреационом су оштећени, као и ограда.  Саобраћај се може одвијати нормално у свим улицама у Бачкој Паланци.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here