Заседао Штаб за ванредне ситуације у Бачкој Паланци, Шушница позвао грађане да пријаве штету

"Настојаћемо да заједно са Републиком и Покрајином дефинишемо модалитете санације штетних последица и свима пружимо адекватну подршку" – рекао је Шушница.

БАЧКА ПАЛАНКА – Након великог олујног невремена које је у среду увече погодило цео регион, и територију општине Бачка Паланка, општински Штаб за ванредне ситуације, одржао је хитну седницу, којом је председавао председник општине Бранислав Шушница.


На седници штаба је формирана Комисија за процену штете изазвану суперћелијском олујом велике снаге. Такође, Штаб апелује на све грађане општине да из безбедоносних разлога самоиницијативно не уклањају грање и стабла са електричних водова. Штаб у апелу обавештава грађане да су све расположиве екипе на терену и да раде на отклањању последица синоћне временске непогоде.

– Становници општине Бачка Паланка који су 19. јула претрпели штету услед временске непогоде, могу да је пријаве сваког радног дана:

  • на број телефона: 021/210-11-99 у времену од 7.00 до 20.00 часова.
  • лично у згради Општине Бачка Паланка, ул. Краља Петра Првог бр. 16 – канцеларија бр. 19, или
  • на имејл[email protected].

Током викенда дежурни телефон за пријаву штете биће 021/210-11-17 – наводи се у апелу Штаба.

Шушница је већи део ноћи провео на терену са екипама јавних служби, а данас ће заједно са члановима Штаба обићи терен ради сагледавања размера штете и позвао је грађане да пријаве сва оштећења на усевима, покретној и непокретној имовини.

– Штету је претрпео велики број становника општине. Ми смо ту да помогнемо
нашим грађанима. Настојаћемо да заједно са Републиком и Покрајином
дефинишемо модалитете санације штетних последица и свима пружимо адекватну подршку – рекао је Шушница.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here