Prvi letnji aranžmani uplaćeni, gde i kako možemo na more

Da li prvi letnji aranžmani nagoveštavaju lagani povratak normalnom životu?

204

Ministarka turizma Tatjana Matić izjavila je da će građani Srbije moći da putuju u Grčku od 14. maja, preko Severne Makedonije, ali će već sredinom aprila moći da uđu iz Bugarske, uz potvrdu o vakcinaciji ili sa antigenskim testom, prenosi RTS.


Neke agencije su već počele da prodaju letnje aranžmane, a prvi čarter let za Antaliju 22. maja je rasrodat. Ipak, ne zaboravite letovanje u zemlji i vaučere.

Možda prva lasta ne čini proleće, ali prvi letnji aranžmani za Grčku od 14. maja svakako nagoveštavaju lagani povratak normalnom životu.

„Mi smo objavili čarter programe za četiri grčka ostrva, to su Krit, Rodos, Krf i Skijatos. Napravili smo i programe za kontinentalni deo Grčke. Imali smo uplate već i očekujemo da će stabilizacijom vremena pre svega, biti sve više i više tih uplata“, kaže Mirko Bauk iz turističke agencije „Odeon vrld travel“.

U toku su pregovori agenacija i prevoznika, pa uskoro možemo očekivati aranžmane i za ostale delove Grčke.

„Svi putnici koji su prošle godine dobili zamenske vaučere će imati prednost u odnosu na novoprijavljene. Mi ćemo prvo njih kontaktirati i ponuditi sve naše proizvode koje smo planirali za letnju sezonu. Mnogi hoteli planiraju sniženje cene“, ističe Andrej Todorović iz agencije „Kontiki“.

U Grčku sa bilo kojom vakcinom, u Tursku sa negativnim testom

U Grčku ćemo ovog leta moći da uđemo sa potvrdom o vakcinisanju bilo kojom vakcinom protiv korone. Turska za sada isključivo traži negativan pi-si-ar test, što je trenutno čini manje konkurentnom na tržištu.

[rev_slider alias=“petrusha“][/rev_slider]

„Oni su najavili da će od 15. aprila promeniti određene stvari za ulazak i izlazak iz zemlje. Mi očekujemo, a takve su nam i najave, da će ukinuti pi-si-ar kao i prošle godine, a svakako da je opcija da ko je vakcinisan može da uđe bez ikakvog problema“, kaže Dušan Anastasov iz agencije „Big blu“.

Oni koji nisu dobili potvrdu o vakcinaciji ili je ona ispisana na ćirilici, preko nove usluge na e-portalu mogu dobiti dvojezičnu potvrdu u štampanom i elektronskom obliku.

„Postoje posebni čitači za kju-ar kod na svim graničnim prelazima. Vrlo jednostavno, u nekoliko sekundi, carinik otvara taj kju-ar kod i na ekranu mu se pojavljuju svi podaci o putniku. Dakle, tako je zamišljeno da se kontrolišu podaci o vakcinaciji“, objašnjava direktor JUTE Aleksandar Seničić.

Kako se granice budu otvarale, tako će i agencijska ponuda biti sve bogatija. Nije važno hoćemo li ovog leta otići negde u inostranstvo, važan je osećaj da možemo da otputujemo gde god poželimo, naravno, svako u skladu sa debljinom svog novčanika.


Pogledaj: Ponovo rade tržni centri

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here