Кркобабић: Пола милијарде за још 500 кућа у селима Србије

214
Фото: Canva

БЕОГРАД – Mинистар за бригу о селу Милан Кркобабић, најавио је пола милијарде динара за још пет стотина кућа у селима Србије, као и да се без одлагања наставља са доделом кућа, минибусева и сусретима села.


Влада Републике Србије је у четвртак (20.01.) на седници, на предлог Министарства за бригу о селу, усвојила одговарајуће програме. Министар најављује да ускоро следе и програми везани за задругарство, мултифункционалне објекте – домове култура и подршку привредним активностима.

– Ово је прави одговор на бројне захтеве и огромно интересовање људи који своју будућност виде у селима Србије – рекао је Кркобабић.

На седници је Влада Републике Србије усвојила:

  • Програм доделе бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом на територији Републике Србије за 2022. годину. За овај програм издвојено је 500 милиона динара, а циљ је мотивисање сеоског становништва да остане на селу и подстицање младих да се врате на село, решавањем стамбеног питања.
  • Програм доделе бесповратних средстава за куповину минибусева за потребе превоза сеоског становништва на територији Републике Србије за 2022. годину. За овај програм издвојено је 120 милиона динара, а циљ је допринос решавању проблема превоза становништва у сеоским срединама.
  • Програм доделе бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“ за 2022. годину. За овај програм издвојено је 43 милиона динара, а циљ је обогаћење друштвеног и спортског живота становника у селима, неговање традиционалног начина живота и културно – историјског наслеђа.

Министарство за бригу о селу ће у наредном периоду расписати Јавне конкурсе по овим програмима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here