Настављају се хапшења Срба на северу Косова и Метохије

Седми дан барикада

Фото: kossev.info

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, БЕОГРАД – Срби на северу Косова и Метохије и даље су на барикадама. Седми дан протестују због хапшења својих сународника, а синоћ је у Бошњачкој махали ухапшен и Слађан Трајковић, један од припадника косовске полиције који су напустили службу.


Настављају се хапшења Срба на северу Косова и Метохије. Слађан Трајковић ухапшен је синоћ у Бошњачкој махали у северној Косовској Митровици. Један је од припадника косовске полиције који су напустили службу.

Супруга ухапшеног рекла је да га наводнотерете за ратни злочин.

Директор Канцеларије за Ким Петар Петковић рекао је ново хапшење показује да Курти наставља лов на Србе и да не жели да смири тензије.

Влада Србије је донела одлуку да се Кфору упути захтев, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН, за повратак српске војске и полиције на КиМ. Председник Александар Вучић је рекао и да Кфор неће прихватити захтев Србије.

Грађани су и даље на барикадама у настојању да, како кажу скрену пажњу на своје проблеме који трају месецима, а ескалирали су у нову фазу кризе хапшењем Миљана Аџића и Дејана Пантића.

Њих у Приштини оптужују за напад на службено лице и наводно организовање терористичких напада на полицију.

Њихово ослобађање је један од захтева окупљених на барикадама као и повлачење специјалне полиције са севера Косова.

С обзиром да су ставови Срба на северу супротни ставовима власти у Приштини, чекају политичко решење и резултате активности међународних дипломата.

Са друге стране у Приштини кажу да је ситуација на северу КиМ изазов.

07.00 – Петковић: Ново хапшење српског полицајца наставак Куртијевог лова на Србе

Бивши припадник Косовске полиције Слађан Трајковић ухапшен је вечерас, објавио је директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

06.50 – Супруга ухапшеног полицајца Трајковића: Речено ми је да је пребачен у Приштини и оптужен за ратни злочин

Супруга ухапшеног полицајца Слађана Трајковића, Сузана изјавила је да су јој у јужном делу Косовске Митровице рекли да је њен муж ухапшен, пребачен у Приштину и да је оптужен за ратни злочин.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here