Novac od đačkih ekskurzija biće pretvoren u vaučere?

816
Foto: Ilustracija

Novac koji su roditelji uplatili za đačke ekskurzije najverovatnije će biti moguće pretvoriti u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili prebace za sledeću školsku godinu, izjavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević za Tanjug.


Prema njegovim rečima, svaka škola je pravno lice i kao takva sklapa ugovor sa turističkom agencijom, te će krajnji dogovor biti postignut između roditelja i agencije, a ministarstvo je ovo ponudilo kao jedno od mogućih rešenja.

„Mi nudimo neke preporuke i rešenja u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija i YUTA-om. Jedan od predloga je da se uplaćen novac pretvori u vaučere koji mogu da se potroše za letovanje ili da se prebace za narednu školsku godinu“, rekao je Šarčević.

Izvesno je da, poručuje ministar, đačkih ekskurzija do leta neće biti, a od sledeće školske godine putovaće se isključivo u zemlji.

„Ekskurzije maturanata srednjih škola, koje su uglavnom bile u inostranstvu, biće planirane u Srbiji. Na to svakako insistiramo i to je nešto što nećemo da dozvolimo. Kada će biti izvodljivo da se ponovo putuje u inostranstvo – videćemo, to zavisi od razvoja toka događaj na jesen“, rekao je Šarčević.


Pogledaj: Šarčević: Proslava male mature u školama

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here