Појефтинило гориво на пумпама

Цена дизела пала испод 200 динара

Foto: 021

Нова максимална цена евродизела ће од петка 16.12. од 15 часова на пумпама бити 199 динара, док ће бензин коштати 167 динара.


Дизел је на пумпама до данас коштао 201, а цена бензина је била 171 динар.

Влада Србије од фебруара контролише цене горива, а оне се усклађују недељно и петком их објављује надлежно министарство. Када су први пут замрзнуте бензин је коштао 171 динара, а дизел 179 динара.

На седници Владе Србије је прошле недеље донета и одлука о продужењу привремене забране извоза евро дизела ЕН 590 до краја године.

Влада Србије је иначе раније продужила ограничења за цене деривата нафте, те извоз природног гаса и евро дизела. Трајање Уредбе о ограничењу висине цена деривата нафте продужено је до 31. децембра. До краја ове године продужено је и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на деривате нафте – оловни бензин, безоловни бензин и гасна уља за 10 одсто.

„Имајући у виду енергетску кризу на светском тржишту која и даље проузрокује претњу од настанка критичне несташице природног гаса одлучено је да се продужи привремене забране извоза и изношења те робе. Одлука ће се примењивати од 1. децембра и трајати месец дана“, саопштено је из Владе Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here