Пошта Србије: До подне се за ваучере пријавило више од 70.000 људи

Почеле пријаве за ваучере

БЕОГРАД – Пријава за ваучере за одмор у Србији почела је јутрос на шалтерима пошта, а како је Тањугу речено у Пошти Србије до подне је евидентирано више од 70.000 пријава. Предвиђено је да се у овој тури подели 100.000 ваучера у вредности од по 5.000 динара.


Право на ваучер имају пензионери, незапослени, запослени који имају плату мању од 70.000 динара, студенти, старији од 65 година који немају пензију.

Када је реч о документима за пријављивање, неопходно је донети личну карту или пасош, затим пријаву за ваучер која може да се одштампа са сајта Поште Србије или Министарства туризма и омладине, попунити је и уз резервацију смештаја приложити и документацију за поједине категорије корисника којом се доказује да неко има право на ваучер.

Право на ваучер осим пензионера, који се највише и пријављују за ваучере, затим незапослени, запослени који имају плату мању од 70.000 динара, студенти, старији од 65 који немају пензију.

„Процедура је таква да се попуњена пријава евидентира а на крају поштари људима који остваре ово право ваучере доносе на кућну адресу и они могу да иду на одмор у смештајне капацитете које су изабрали а то су најчешће бање или планине“, рекла је директорка функције услуга у „Пошти Србије“, Бојана Николић.

Додала је да ће ваучери на кућне адресе бити испоручени у року од месец дана од дана пријављивања.

Грађани се о условима за добијање ваучера и статусу своје пријаве могу информисати преко контакт центра Поште Србије на број 0700 100 300.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here