Šta se sve zatvara u 14 časova ovog vikenda

Koji objekti ne smeju da rade

2270

Krizni štab odlučio je da tržni centri, kafići i restorani tokom vikenda mogu da rade do 14 časova.


Svi kafići, restorani, tržni centri, kladionice i teretane biće danas i sutra zatvoreni posle 14 sati.

Ovo je, zbog sve teže epidemiološke situacije, juče odlučio Krizni štab. Posle ovog vremena biće moguća samo dostava hrane i pića, a zabranjena je i šalterska prodaja.

U ski-centrima služiće se samo u baštama, a na stazama će šalter-usluga biti moguća do 14 sati, dok će dostava raditi 24 sata. Hoteli će od šest do 14 sati moći da služe hranu i piće svima, a od 14 do 22 sata samo gostima koji u njima imaju uplaćenu uslugu.

Tržni centri, teretane, sportski baloni, kladionice, kockarnice, igraonice i radnje neprehrambene robe takođe će raditi tokom vikenda samo do 14 sati. Posle te satnice u sportske objekte moći će da uđu samo učesnici unapred prijavljenih događaja.

Uslužne delatnosti, poput frizera i kozmetičara, radiće do 20 sati, a prehrambene prodavnice, apoteke, ordinacije, laboratorije, benzinske pumpe i pozorišta u okviru svog uobičajenog radnog vremena.


Pogledaj: Sednica SO: Koliko košta jedan odbornik? Da li deponija uskoro nestaje? (VIDEO)


Ovakva odluka doneta je jer je kovid-statistika zabrinjavajuća. Ministarka Darija Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba, rekla je juče da nema nijednog dela Srbije u kom nisu registrovani novozaraženi koronom, kao i da je više od 60 odsto inficiranih staro je između 20 i 60 godina, a osam odsto između 10 i 20.

Prema rečima dr Kisić Tepavčević i dr Mijomira Pelemiša, Krizni štab nijednog trenutka nije razmišljao ni o policijskom času, ni o zatvaranju zemlje. Oni su najavili rigorozne kontrole u naredna dva dana i novu sednicu Štaba za ponedeljak.

[rev_slider alias=“zivinastija“][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here