Сви млади ће морати да се пријаве ако желе 5.000 динара помоћи

Сви млади који желе ову помоћ мораће да се пријаве од 1. до 15. децембра на порталу Управе за трезор, без обзира да ли су се раније пријављивали за новчану помоћ или не

ФОТО: skynews.rs / Н.К.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о Привременом регистру држављана Србије на основу којег ће младима бити уплаћено по 5.000 динара.


Сви млади који желе ову помоћ мораће да се пријаве од 1. до 15. децембра на порталу Управе за трезор, без обзира да ли су се раније пријављивали за новчану помоћ или не.

„Услов за добијање ове помоћи је да имају од навршених 16 до навршених 29 година на дан ступања на снагу овог закона, да су држављани Републике Србије и да имају пребивалиште на територији Србије“, наводи Влада.

Након уношења основних личних података на порталу Управе за трезор idp.trezor.gov.rs (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће им заведена пријава чији ће статус ту моћи и да провере, а пријављивање ће бити омогућено од 1. до 15. децембра 2022. године.

„Да би добили новац, потребно је да се сви млади пријаве, без обзира да ли су се раније пријављивали за помоћ коју је држава давала, и да у тренутку пријаве имају важећу личну карту. Истовремено, примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у Заводу за извршење кривичних санкција, новац ће бити уплаћен без подношења пријаве, дакле аутоматски“, појашњено је у саопштењу Владе Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here