Теретна композиција искочила са шина код Зајечара, фосфорна киселина се није излила

Фото: РТВ

ЗАЈЕЧАР – Портпарол зајечарске полиције Александар Богојевић потврдио је данас да је пола сата после поноћи, на недавно реконструисаној прузи Зајечар – Књажевац, из шина код села Вратарница исклизнула теретна композиција у којој се налазила фосфорна киселина, али да се киселина није излила.


Богојевић је за портал листа Данас рекао да се ради и исклизнићу једне цистерне са фосфорном киселином и да се она није излила. Људи не треба да брину, ситуација није као у Пироту, нагласио је Богојевић. Полиција и ватрогасци су на терену, а прилаз вагонима је забрањен.

Министарство: Исклизнула вагон-цистерна није се преврнула и нема цурења

На делу пруге Минићево – Зајечар данас у 00.20 сати из теретног воза исклизнула је једна вагон-цистерна, са две своје осовине, саопштило је Министарство грађевинартва, саобраћаја и инфраструктуре.

Како се наводи, цистерна се није преврнула и из ње нема никаквих цурења или испаравања. У саставу овог теретног воза било је 12 вагон цистерни, којима је превожена фосфорна киселина, а исклизнула је прва цистерна до локомотиве.

Стручне службе Инфраструктуре железнице Србије су на терену и раде на отклањању последица овог исклизнућа и што бржем поновном успоставлању железничког саобраћаја на овој прузи,наводи се у саопштењу.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here