Вучић уручио Орбану Орден за изузетне заслуге

У току су и билатерални састанци министара Србије и Мађарске

96
Извор: Влада Србије

БЕОГРАД – Председник Србије Александар Вучић састао се данас пре подне са премијером Мађарске Виктором Орбаном. Председник Србије уручио је премијеру Мађарске Орден Републике Србије на великој огрлици за изузетне заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа две земље.


Церемонији на Андрићевом венцу присуствовали су премијерка Србије Ана Брнабић, министарка европских интеграција Јадранка Јоксимовић, министар финансија Синиша Мали, министар спољних послова Србије Никола Селаковић и министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто.

Вучић је свог госта из Мађарске срдачно дочекао испред здања на Андрићевом венцу.

„Добро дошао, драги пријатељу! Радујем се нашем сусрету и разговору, који је заснован на међусобном разумевању и поверењу, али и на пријатељству које смо изградили током вишегодишње сарадње“, написао је Вучић на инстаграму.

У згради Председништва Србије, у току су и билатерални састанци министара Србије и Мађарске.

Министар за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић састала се са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, док министар финансија Синиша Мали разговара са министром за економски развој Мађарске Мартоном Нађем.

Премијер Мађарске допутовао је јутрос у Београд, где га је на аеродрому дочекао министар финансија Синиша Мали.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here