Вучић: Велико повећање пензија и значајан раст плата до краја године

Навео је да нико у Србији не ради за 250 евра.

Фото: instagram buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић најавио је у четвртак да ће, уколико не буде већих политичких проблема, до краја године поново доћи до великог двоцифреног повећања пензија.


„Сагледаћемо ситуацију у јуну, а онда ћемо ићи на велико повећање пензија, можда већ од септембра. Биће веће од 10 одсто. Људи ће бити врло задовољни. Значајно ће да расту и плате. Видимо како иде година“ рекао је Вучић на ТВ Хепи, пренео је Данас.

Навео је да нико у Србији не ради за 250 евра.

„То је један мали број, а 85 одсто ради за много више. Али, ми живимо у прошлости и не можемо да се ослободимо те мантре“, рекао је Вучић и замолио људе „да граде земљу брже и јаче“ а опозицију да „не лудује са одлукама и не гура земљу у рат“, пренео је Данас.

„У прва два месеца ове године предвиђени дефицит је био 51 милијарду (динара), а нама је дефицит свега девет милијарди евра”, рекао је Вучић и додао да Србија финансијски стоји добро и да на рачуну имамо око пет милијарди (евра).

Навео је и да је Србија и по платама престигла државе у региону што је, како је оценио, некада изгледало немогуће.

“Црна Гора је у децембру имала 727 евра, ми 718 евра. Ми смо значајно увећали плате од јануара. Сачекајте март, видећете колике ће плате да буду. Наша стопа јавног дуга је, закључно са фебруаром, 50,8 одсто што је за 9,2 одсто испод нивоа Мастрихта“, рекао је Вучић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here