За празнике појачана контрола саобраћаја – посебно брзине

"Акценат дајемо брзини јер она преовлађује међу факторима који утичу да се десе саобраћајне незгоде."

Фото: 021.rs

Откада су на коридорима 10 и 11 постављене камере, процесуирано је 385.000 почињених саобраћајних прекршаја, који се пре свега односе на прекорачену брзину, невезивање сигурносног појаса и разговор мобилним телефоном, изјавио је за Тањуг помоћник начелника Управе саобраћајне полиције Златко Беленцан.


Он је навео да се уочи и током предстојећих васкршњих празника очекује појачан интензитет саобраћаја на путевима у Србији и долазак великог броја возила из Западне Европе, како странаца који путују према Грчкој и Бугарској тако и наших држављана који долазе кући.

Говорећи о томе које ће мере појачане контроле саобраћаја тих дана спроводити полиција навео је да ће се преко одговарајућег портала на коридорима 10 и 11 контролисати брзина кретања моторних возила и њихово санкционисање.

„Акценат дајемо брзини јер она преовлађује међу факторима који утичу да се десе саобраћајне незгоде. Када говоримо о локалним активностима, на територији полицијских управа су такође сачињени планови због очекиваног доласка већег броја возила, тако да ће и на локалном нивоу бити спровођене појачане мере контроле учесника у саобраћају у откривању осталих прекршаја, а то је управљање под дејством алкохола, психоактивних супстанци али и брзине на местима где се може очекивати да дође до прекорачења брзине“, рекао је Беленцан.

Саговорник Танјуга је истакао да саобраћајна полиција као партнер учесницима у саобраћају настоји да делује превентивно и да се и најаве појачане контроле преко медија раде како би се допринело да стање у саобраћају буде боље и да се учесницима у саобраћају укаже на небезбедно и непрописно учествовање у саобраћају.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here