Бебу рођену под рушевинама у Сирији усвојио рођак

Нажалост, и његова кућа у граду Јендерису на северозападу Сирије је уништена

Фото: Принтскрин (YouTube/CBC News: The National)

Сиријску девојчицу чија је мајка умрла након што ју је родила под рушевинама након потреса усвојио је њен рођак Салах ал-Бадран. Девојчица се зове Аyа што на арапском има више значења, између осталих „чудо“ и „дар од бога“.


Нажалост, и његова кућа у граду Јендерису на северозападу Сирије је уништена. Он и његова породица од једанаест чланова успели су да побегну, али сада живе у шатору, пише АП. „Након земљотреса нико не може живети у својој кући или згради. Само 10% зграда овде је сигурно за живот, а у осталима се не може живети“, рекао је.

Спасиоци у Јендерису открили су Аyу у понедељак после подне, више од 10 сати након потреса, док су копали по рушевинама петоспратне зграде у којој су живели њени родитељи. Закопана испод бетона, беба је још увек била пупчаном врпцом повезана са својом мајком, Афраом Абу Хадиyом, која је била мртва заједно са својим мужем и четворо деце. Беба је хитно пребачена у болницу у оближњем граду Африну.

Абу Хадиyа је вероватно родила девојчицу и потом умрла неколико сати пре него што су откривени, рекао је др. Хани Маароуф у болници Цихан у Африну. “Назвали смо је Аyа, како бисмо је престали звати ‘новорођенче’”, рекао је Маароуф. Стање јој се из дана у дан поправља и нема оштећења кичме, како се у почетку страховало, рекао је, преноси Индекс.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here