Ђоковић демантовао дезинформације у медијима

287
Beta - AP Photo/Dita Alangkara

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић демантовао је информације објављене у медијима након што му је по доласку у Аустралију одузета, а потом враћена виза, наводећи да је реч о „континуирано погрешним информацијама“ о његовим активностима и присуству догађајима у децембру, који су претходили његовом позитивном тесту на корона вирус.


То су погрешне информације које морају да буду демантоване, посебно у интересу ублажавања забринутости јавности око мог боравка у Аустралији, као и да бих појаснио ствари које су штетне и забрињавајуће за моју породицу„, написао је Ђоковић у саопштењу објављеном на његовом Инстаграм налогу.

Осврнуо се на изјаву о путовањима унутар 14 дана пре доласка у Аустралију коју је, попут сваког другог путника у Аустралију, требало да испуни пре укрцавања на лет. Ђоковић је истакао да изјаву о путовању није попуњавао он, него његов тим и да је исто то рекао службеницима за имиграције по уласку у земљу.

Мој агент се искрено извињава за административну грешку јер је означио погрешну ставку о путовањима пре доласка у Аустралију. То је била људска грешка и дефинитивно ненамерна„, поручио је Ђоковић.

Ђоковић је истакао и да је 14. децембра присуствовао кошаркашкој утакмици у Београду, после које су се, како наводи, појавиле информације да су бројне особе биле позитивне на корона вирус.

Иако нисам имао симптоме корона вируса, одрадио сам брзи антигенски тест 16. децембра, који је био негативан, а због опреза такође сам урадио и PCR тест истог дана„, додаје Ђоковић.

Следећег дана је, како наводи, присуствовао тениском догађају у Београду да бих уручио пехаре деци, када је одрадио брзи антигенски тест, који је био негативан. Ђоковић истиче да тада није имао симптоме и да није добио обавештење о позитивном PCR тесту до краја тог дешавања. Поручио је да је следећег дана, 18. децембра, отказао све своје активности, осим интервју за новине „L’Equipe“ у свом тениском центру, истакавши да се на њега „обавезао још раније“, због чега је „осећао обавезу према том интервјуу и није желео да изневера новинара“.

Напомиње и да је за читаво време током интервјуа одржавао дистанцу и носио маску, осим тренутка када су га фотографисали. Ђоковић је, међутим, признао да је учествовање на интервјуу било погрешно.

Иако сам отишао кући после интервјуа да бих се изоловао на неопходан период, када сада размислим, то је била грешка и прихватам да је требало да одложим ту обавезу„, написао је Ђоковић.

Он је нагласио да је његов тим доставио додатне информације Влади Аустралије да би се разјаснила та ситуација и да више неће коментарисати целокупну ситуацију из поштовања према аустралијској влади и процесу који је у току. Иако читав случај још није дефинитивно завршен, Новак Ђоковић је постављен за првог носиоца на првом Грен слему сезоне и почео је са тренинзима.

Жреб је заказан за четвртак (13.01.), а такмичење на Аустралијан Опену почиње у понедељак (17.01.).

1 коментар

  1. Potvrdu o pozitivnom PCR-testu Institut za javno zdravlje Đokoviću je izdao u četvrtak, 16. decembra u 20 sati i 19 minuta uveče, a srpski se teniser sutradan, u petak – znajući, dakle, da je zaražen – u svom teniskom centru na Dorćolu susreo s desecima dečaka i devojčica, učesnika dečjeg Masters turnira koji se tamo održavao, družeći se i fotografirajući s decom, te deleći pehare i priznanja. To da je tada uradio brzi test, ne menja činjenicu da je on umesto da je u izolaciji, izašao i delio pehare…A onda je dan kasnije, u subotu, odradio i foto-session s novinarima francuskog L’Equipea, koji su u Beograd stigli dodeliti mu nagradu za najboljeg sportistu protekle godine.
    Ili je, dakle, Novak Đoković, znajući da je pozitivan na koronavirus – umesto da je kod kuće u samoizolaciji, poput desetina hiljada njegovih manje slavnih sunarodnika – sudelovao na više društvenih događanja, svesno ugrozivši zdravlje i živote drugih učesnika i članova njihovih porodica, ili je potvrda beogradskog Instituta za javno zdravlje jednostavno falsifikovana za potrebe Đokovićevog zahteva za australsku vizu.
    Krivični zakonik Republike Srbije paragraf 248 jasno i nedvosmisleno kaže da će se „onaj ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje, kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine“, dok paragraf 355 jasno i nedvosmisleno kaže da će se „onaj ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava, ili ko lažnu ili preinačenu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe, kazniti zatvorom do tri godine“.
    Dakle? Šta tu nije jasno?

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here