Хамас отео и младића пореклом из Новог Сада

Идит Охел, мајка отетог младића, испричала је за Косово онлајн да је њен син отет на музичком фестивалу

Фото: EPA-EFE/ATEF SAFADI

НОВИ САД – Припадници Хамаса отели су у Израелу 22-годишњег младића Алона Охела, чија породица је пореклом из Новог Сада, објавила је Амбасада Израела у Србији.


Младић је један од многих учесника фестовала Нова, који су отети када је Хамас 7. октобра упао на израелску територију у близини границе с Појасом Газе.

Идит Охел, мајка отетог младића, испричала је за Косово онлајн да је њен син отет на музичком фестивалу.

„Он је музичар и отишао је на музички фестивал мира, на којем је било око 2.500 људи. Око шест ујутру уследио је масивни ракетни напад на подручје на којем се одржавао фестивал. Са пријатељима се колима одвезао до једног склоништа, у којем су се сакрили од ракета“, испричала је Охел оно што је сазнала од пријатеља свог сина.

У склоништу је било око њих 27, који су покушали да се склоне од ракетног напада. Мајка додаје да су терористи Хамаса дошли до склоништа и покушали да све да их убију.

„Мој син и један од његових пријатеља покушали су да ухвате гранате голим рукама и избаце их из склоништа да би спасили људе. Једна је експлодирала у склоништу и повредила много људи. После детонације упали су терористи и извукли мог сина. Био је жив и киднапован је са још три особе. Ставили су их на камион и одвезли. Његов најбољи пријатељ све је то видео. Био је повређен и са девојком се правио да је мртав, пошто су терористи пуцали на остале у склоништу. Након што је довезен у болницу он нам је рекао да је Алон киднапован и одведен у Појас Газе“, објаснила је она.

Ту информацију потврдила је и израелска војска.

Међу погинулим учесницима фестивала Нова је и Мор Михалек, унук новосадског радио-водитеља Душана Михалека.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here