Унук Новосађанина међу несталима на граници са Газом

Младе на фестивалу напали су терористи Хамаса.

Извор: EPA-EFE/MOHAMMED SABER

Унук Новосађанина Душана Михалека, Мор, један је од несталих на граници са Газом након напада Хамаса.


Мор је био међу учесницима фестивала. Друштвеним мрежама круже снимци напада Хамаса на учеснике журке на отвореном. Мрежама се шири и апел да се помогне у његовом проналаску. Дељењу апела и пружању подршке придружили су се и многи Новосађани.

Михалек, познати музиколог, објавио је информације Израелске спасилачке организације ЗАКА, која се бави прикупљањем и идентификацијом тела погинулих, наводећи да је до сада откривено 260 тела у области природног парка у близини кибуца Рејм, где се организовала журка.

На фестивалу је било између 1.500 и 2.000 учесника и постоји бојазан да број од 260 мртвих није коначан. Младе на фестивалу напали су терористи Хамаса. Место на којем се одржавао фестивал било је једно од првих које се нашло на удару Хамаса.

„Пуцали су на људе са само метар одстојања. То су биле егзекуције. Били смо као патке на стрелишту“, испричао је један учесник фестивала за Њујоркер.

Душан Михалек је музиколог из Новог Сада који већ три деценије живи у Израелу.

Дипломирао је и магистрирао музикологију на Факултету музичке уметности, а учествовао је у оснивању одељење за сценске уметности и музику Матице српске.

Две деценије је био уредник музичког програма Радија Нови Сад, док је у Израелу био директор Израелског музичког центра.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here