Нови јак земљотрес у Турској, до сада више од 1.200 мртвих

Хиљаде повређених, срушен велики број објеката

Фото: Принтскрин (Reuters)

Снажан земљотрес погодио је рано јутрос југоисточну Турску, у близини сиријске границе и усмртио више од 1.200 људи у Сирији и Турској, док су многи заробљени у рушевинама, јавља ББЦ. Око 13.20 по локалном времену – нови јак земљотрес у турској провинцији Кахраманмараш. Страхује се да ће бројке страдалих само расти. Хиљаде повређених, срушен велики број објеката.


Амерички институт за сеизмологију саопштио је да се потрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале догодио у 4.17 по локалном времену, на дубини од 17,9км, у близини града Газијантеп. Потом је око 13.24 сати забележен нови јак потрес јачине 7,6 степени.

У Турској, званичници су потврдили да су до сада више од 912 особа страдало у 10 градова који су били највише погођени потресом.

У Сирији је, према последњим подацима које је објавила Сиријска опсерваторија за људска права, погинуло 320 особа. Према подацима које су изнели државни званичници – погинуло 237 људи.

Повређено је више хиљада особа, од чега више од а 5.380 само у Турској, рекли су исти извори. Страхује се да ће број страдалих брзо расти у наредним сатима.

Многе зграде су срушене и спасилачки тимови су послати у потрагу за преживелима.

Епицентар земљотреса био је у округу Пазарчик, у провинцији Кахраманмараш на југоистоку Турске, на око 60 километара ваздушне линије од границе са Сиријом.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here