Svetski mediji odali počast Novaku Đokoviću nakon što je ušao u istoriju tenisa

Srpski teniser izjednačio se sa Nadalom i Federerom po broju osvojenih titula na Grend slem turnirima

173
Foto: Tanjug/AP, Printscreen

Uspeo je Novak Đoković da se popenje na sam vrh svetskog tenisa. Titulom na Vimbldonu izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi sa 20 osvojenih Grend slem trofeja. A odmah posle pobede u izjavi je nagovestio da se njegov put tu neće zaustaviti.


Uspeo je Novak Đoković da se popenje na sam vrh svetskog tenisa. Titulom na Vimbldonu izjednačio se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi sa 20 osvojenih Grend slem trofeja. A odmah posle pobede u izjavi je nagovestio da se njegov put tu neće zaustaviti.

I brojni svetski mediji reagovali su na pobedu Novaka Đokovića protiv Matea Beretinija. Po običaju francuski L’Ekip imao je veoma kratak, ali jak naslov „Đoković – posebnih dvadeset„, dok je u Španiji na naslovnoj strani Asa stoji naslov „Đoković se domogao vrha„. U Marki su otišli još jedan korak dalje pa su posle izveštaja „Đoković se popeo na Olimp„, napravili analizu „Deset stavki koje potvrđuju da je Novak najbolji teniser na svetu„.

I nemački Bild posvetio je dobar deo svoje naslovne strane srpskom teniseru sa naslovom „Novak Đoković je šampion Vimbldona„, dok je dosta pažnje finalu Otvorenog prvenstva Engleske pridano u Italiji. U oči na čuvenoj Gazeti upada naslov „Beretini, priča bez srećnog kraja: Novak osvojio 20. Grend slem, ima ih koliko Nadal i Federer„. Republika piše kako je „Beretini sanjao samo jedan set, ali je kralj Vimbldona i dalje Đoković„.

Komšijski mediji takođe su odali počast Novaku. Hrvatski Indeks je tako kao svoju glavnu vest postavio „Đoković osvojio Vimbldon i 20. Grend slem titulu, te izjednačio rekord Federera i Nadala„, uz to imaju posebnu vest pod naslovom „Novak Đoković najbolji svih vremena„, a bosanski Klix reagovao je na sličan način „Đoković osvojio Vimbldon i izjednačio se na večnoj listi sa Federerom i Nadalom„. Mađarski Nemzeti Sport kaže da je „Lord Đoković ponovo šampion Vimbldona, osvojio je 20. Grend slem titulu„.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here