Црни пантер уочен код Бање Јунаковић

Општина Апатин упозорава

Фото: Pixabay

АПАТИН – Начелник Покрајинске инспекције за заштиту животне средине Немања Ивановић рекао је да је потрага за пантером у апатинском атару због магле и безбедности учесника синоћ завршена, али да се у зависности од могућег кретања велике мачке и дојава где је виђена, потрага наставља данас.


Ивановић је рекао да су надлежне екипе јуче кренуле на терен након видео снимка на којем се види велика црна животиња налик пантеру, коју су данас снимили гости Бање Јунаковић у близини Пригревице.

Првенствено је намера да се предатор успава, каже Ивановић, додајући да су у акцији учествовали и ветеринари Зоолошког врта Палић.

И ако до сада није постојао материјални доказ или снимак који би потврдио гласине да је код Апатина уочен црни пантер, од јуче се по друштвеним мрежама муњевито дели снимак, који указује да се црна већа животиња слична црном пантеру креће у рејону на четири километра од насељеног места Апатин, али близу комплекса Специјалне болнице за рехабилитацију – Бање Јунаковић.

 

Такође, животиња је снимљена са једне од тераса апартмана Бање Јунаковић. Тим поводом огласила се саопштењем Општина Апатин у којем се наводи:

Обавештавају се грађани да је црни пантер, који је недавно виђен у атарима села Сонте, данас уочен у непосредној близини Бање Јунаковић. Моле се грађани да не иду до даљњег у том правцу, као и у правцу пригревачке шуме, јер се ради о веома опасној и непредвидивој дивљој животињи. У хватању и лоцирању црног пантера, тренутно су укључене све надлежне службе, као и стручна служба из Зоолошког врта Палић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here