Данас поново може бити јаких олуја са непогодама, наредни дани пријатнији

Прогноза да данашње поподне и вече

Данас у другом делу поподнева (>15h) и током вечерњих часова атмосфера изнад Војводине биће нестабилна, уз локалну појаву пљускова са грмљавином, а биће условаи за временске непогоде са олујним и орканским ударима ветра и градом, што превасходно важи за западне и северне пределе покрајине. Уследиће значајније освежење, па ће температуре у среду и четвртак бити за око 10°C ниже у односу на данашње.

Максималне температуре данас ће се кретати између 33 и 36°C. Одуство сунца, односно присуство високе и средње облачности у одређеној мери је наравно смањило загревање подлоге, али и CAPE вредности. Присутно је и смицање ветра по висини, тако да је у региону данас могуће присуство суперћелије. Било суперћелије или не, и други типови олуја, попут сqуалл лине или боw ецхо (први облак који улази у Србију личи на поменуту структуру), могу продуковати временске непогоде. Временске непогоде су могуће у форми јаког и олујног ветра, уз велику могућност да буде и орканских удара од преко 25м/с односно 90км/х.

Након првог таласа пљускова са грмљавином и локално временским непогодама, а што се очекује већ у наредна 2-3 сата, треба истаћи да ће и вечерас, као и током предстојеће ноћи, бити услова за грмљавинску активност на подручју Војводине. Тада ће вероватноћа за временске непогоде бити мања у односу на садашње послеподневне часове, али никако није у потпуности искључена, посебно током вечери, а мање ноћу.

Наредних дана пријатније уз свежа јутра

У среду ће преовладавати променљиво облачно време уз услове за местимичну кишу и локалне пљускове са грмљавином практично током целог дана, али више ујутру и пре подне, док ће увече бити сасвим суво. Максималне температуре у среду неће прелазити 24°C. У четвртак и петак претежно сунчано и мало топлије, уз прохладна јутра за ово доба године. У четвртак ће се максималне температуре кретати око 25°C, а петак до 28°C. Јутарње температуре у четвртак и петак неће прелазити 15°C.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here