Детаљна прогноза РХМЗ до 26. октобра

Михољско лето се не предаје

Фото: Pixabay

У Србији ће се и у наредних 7 дана наставити период топлог времена. До викенда ће јутра бити хладна, а краткотрајна киша се очекује тек понегде данас и у суботу. Од суботе, 22. до среде, 26. октобра следи пораст јутарњих и дневних температура.


– Данас после хладног јутра, од -2 до 8 °С, током дана биће топло време за овај период године, од 19 до 23 °С, уз пролазну умерену облачност која ће тек понегде у брдско-планинским пределима у другом делу дана условити слабу, краткотрајну кишу – наводи се на сајту РХМЗ.

Сутра неће бити јутарњег мраза, али ће дневна температура бити мало нижа – од 17 до 21 степен.

У већини места сунчано, а умерена облачност очекује се још само ујутро у брдско-планинским пределима – наводи РХМЗ. У петак ујутру осетно хладније, местимично уз маглу, мраз и минималну температуру од -2 до 6 степени.

– Дневна температура ће ипак бити у порасту уз сунчано пре подне и малу до умерену облачност у другом делу дана. У кошавском подручју умерен и јак југоисточни ветар.

Од суботе, 22 до 26. октобра следи пораст јутарњих и дневних температура.

– Максималне вредности поново ће у недељу и почетком наредне седмице достићи 25 °С. У већини места задржаће се суво уз променљиву облачност, а киша се очекује само у суботу (22.10.) на северу Србије – пише на сајту РХМЗ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here