Фебруар у Војводини

Првог фебруара и до 10 степени

Фото: @_rodaumagli_ (instagram)

Током прве декаде фебруара очекује се ветровито и просечно хладно време за ово доба године, повремено са падавинама. Прва два дана падаће киша, а затим ће киша у јутарњим сатима бити праћена суснежицом или снегом.


Средња дневна температура ваздуха задржаваће се у границама вишегодишњег просека (од 0º до 5º степени).

Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од -3 степени до 2, а највиша дневна од 3 до 8 степени. Првог фебруара и до 10 степени. Дуваће слаб до умерен северозападни ветар.

До краја фебруара се прогнозира топлије време за ово доба године повремено са падавинама. Падаће киша, која ће око 16.02. у току ноћи и јутра бити праћена суснежицом. Средња дневна температура ваздуха биће изнад вишегодишњег просека (од 3 до 9 степени).

Јутарња температура ваздуха имаће вредности у интервалу од 0 до 5 степени, а највиша дневна од 5 до 10 степени; почетком треће декаде фебруара и до 14 степени. Почетком и крајем друге декаде фебруара дуваће слаба или умерена, крајем друге декаде фебруара у Јужном Банату повремено и јака кошава.

Прогнозирана количина падавина биће у границама вишегодишњег просека за посматрани период са вредностима у интервалу од 40 мм на северу до 60 мм на југозападу Војводине.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here