Van Gogh, Iskaz, SMF na četvrtom Palanačkom Dunav festu

Dvorište Gradskog muzeja biće mesto dobrog provoda

955

BAČKA PALANKA: Četvrto izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće održano u dvorištu Gradskog muzeja u Bačkoj Palanci 24. i 25. jula 2021. godine.


U subotu, 24. jula, nastupaće Van Gogh, Nemi pesnik i Dečji hor Kulturnog centra “Zvonce”. Drugog festivalskog dana, 25. jula, slušaće se tvrđi zvuk, a za to će se pobrinuti Iskaz, SMF i Township Rebellion – Rage Against The Machine tribute. Nakon njih, za dobar provod probinuće se Dj El Ninjo i dvojac Peryz & Daave.

Ulaznice će biti u prodaji u Bačkoj Palanci od petka, 16. jula, u Pirate baru (Akademika Milana Kurepe 7b) tokom radnog vremena bara i u zgradi Gradskog muzeja (Trg bratstva i jedinstva 21) od 7 do 14h. Od ponedeljka će ulaznice moći da se nabave na još nekoliko lokacija. Broj posetioca je ograničen, a cena dnevne ulaznice je 500 dinara. Ukoliko kupite komplet ulaznica za oba dana ostvarićete popust od 20% te ćete za komplet ulaznica dati 800 dinara. Na dan održavanja festivala, ukoliko još uvek budu dostupne, ulaznice će moći da se nabave isključivo na ulasku na festival po ceni od 600 dinara po danu.

Za posetioce festivala koji nisu iz Bačke Palanke moguća je rezervacija ulaznica. O načinu rezervacije i kupovini možete se javiti putem poruke na Facebook stranici PDF Palanački Dunav fest (https://www.facebook.com/palanackidunavfest).

Van Gogh dolazi kao stara trojka koja je na okupu ponovo od februara 2020. godine. U postavi Đule, Srba i Gaga nastupali su nedavno i na glavnoj bini EXIT festivala, a 24. jula stižu na PDF binu u Bačkoj Palanci. Dobitnici su MTV Best Adriatic Act nagrade 2007. i 2014. godine. Tokom karijere koja traje 35 godina, svirali su širom sveta, bili predgrupa bendu Metallica 2004. u Beogradu, snimili deset studijskih albuma i menjali svoj zvuk u skladu sa vremenom u kojem su albumu nastajali. Vlasnici velikih hitova poput “Neko te ima”, “Klatno”, “Anđele, moj brate”, “Spisak razloga” i mnogih drugih potrudiće se da vam nadoknade sve propušteno u poslednje dve godine koliko je trajala festivalska pauza.

Nemi pesnik je novosadski pop rok bend nastao 2018. godine koji je brzo osvojio javnost svojim hit singlom “Koliko si luda”. Ova pesma početkom 2021. godine je proglašena Hitom godine na Radio 202. Ove godine izdali su prvi album “Slobodna volja”. Za kratko vreme uspeli su da ubeleže nekoliko značajnih nastupa na festivalima EXIT, Festival uličnih svirača, Nisomnija, Blokstok.

Dečiji hor KC “Zvonce” oformljen je u Bačkoj Palanci u martu 2021. godine, sa željom da se najmlađi sugrađani muzički edukuju od ranog detinjstva i budu aktivni učesnici u kulturnom životu grada. Hor u svoj sastav okuplja decu uzrasta od 5 do 12 godina. Na repertoaru pomenutog ansambla nalaze se kompozicije različitih žanrova, domaćih i stranih autora, a palanačkoj publici ZVONCE se prvi put predstavlja solističkim koncertom „Tajna veza“, pod dirigentskom palicom Đurđine Ristić.

Uz Iskaz su tri stvari zagarantovane: dobar provod, pozitivna energija i vrela atmosfera. Drugi put dolaze na PDF i sa svoja četiri izdata albuma predstavlja stil koji je najlakše opisati kao energetsku bombu. Obujte udobnu obući i spremite se za skakanje uz “Bombu”, “Grizi gazi”, “Roze tuljane” i mnoge druge numere uz koje je nemoguće stajati mirno.

SMF je hard core bend nastao početkom 1989. godine, kao projekat četvorice muzičara koji su inače već svirali u svojim matičnim grupama (Brainstorm, Amnesia, Kerozin). Sve je bilo zamišljeno pre svega kao dobro zezanje i parodija, a u međuvremenu priča je dobila drugi tok. Menjali su sastav benda nekoliko puta, snimili četiri albuma i kako kažu, “postojimo da bismo svirali na koncertima”. Dođite u nedelju, 25. jula, u dvorište Gradskog muzeja da se uverite u njihovu energiju i zvuk.

Township Rebellion počeo je sa radom 2008. kao mali projekat između prijatelja koji su želeli da odaju počast jednom od najvećih bendova ikada, Rage Against the Machine, onako kako su zaslužili da budu poštovani. Imaju dosta zapaženih nastupa na raznim festivalima na kojima prenose energiju jednog od najznačajnijih bendova koji je ikada postojao.

Peryz & Daave je DJ dvojac spojen između Mladenova i Čelareva.

Publici se uvek predstavljaju sa Tech House zvukom, koji je u poslednjih godinu dana postao Main Stream u čitavom svetu. Od 2019. postaju rezident dj-evi Radija As Fm gde ih možete slušati utorkom. Osim na radiju, rezident dj-evi su u Pirate Baru i Cuba Libre (Novi Sad). Gde su Peryz & Daave tu je i dobra žurka, a u to ćete se uveriti u nedelju, 25. jula.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

El Ninjo je svoju Dj karijeru počeo 2011. kao rezident u klubu Maxim iz Selenče. Do sada je isključivo vrteo underground muziku kao što su drum&bass, brekbeat, dubstep, techouse pa čak i mainstream muziku. Za PDF pripremio je jedno osveženje pod nazivom Rock&Bass.

PDF organizuje Udruženje Rok kultura u saradnji sa Kulturnim centrom Bačka Palanka uz podršku Opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here